Studiu: Investiţiile în securitatea cibernetică rămân o prioritate, în pofida crizei Covid-19

Securitatea cibernetică rămâne o prioritate pentru oamenii de afaceri, în ciuda reducerilor generale ale bugetelor IT, din cauza crizei provocate de pandemia de Covid-19, arată un raport de specialitate publicat, joi, de Kaspersky. Dateleau arătat că o companie din şapte (71%) estimează că bugetul alocat pentru securitatea cibernetică va creşte în următorii trei ani.
Lidia Neagu - vin, 02 oct. 2020, 10:18
Studiu: Investiţiile în securitatea cibernetică rămân o prioritate, în pofida crizei Covid-19

Totodată, ponderea investiţiilor în securitatea cibernetică raportat la totalul cheltuielilor IT a crescut de la 23%, în 2019 la 26%, în 2020 pentru IMM-uri, respectiv de la 26% la 29% pentru companii.

În acest sens, bugetele dedicate securităţii IT continuă să crească de la an la an, dar per total au scăzut de la o medie de 1,2 milioane de dolari, în 2019, la 1,1 milioane de dolari, în 2020 în rândul IMM-urilor, şi de la o medie de 74,1 milioane de dolari la 54,3 milioane de dolari pentru companiile mari.

În termeni monetari, întreprinderile mici şi mijlocii au alocat, în medie, 275.000 de dolari securităţii cibernetice, în timp ce corporaţiile au investit 14 milioane de dolari, iar majoritatea companiilor se aşteaptă ca aceste cifre să crească, în următorii trei ani, cu 11% pentru corporaţii şi cu 12% pentru IMM-uri. Pe de altă parte, 17% dintre companii cred că bugetele respective vor rămâne cel puţin ca anul acesta, însă una din zece (10%) societăţi au declarat că vor cheltui mai puţin pentru securitatea IT.

Potrivit raportului Kaspersky, aproape o treime (32%) din managementul de top intervievat nu vede niciun rost să investească atât de mulţi bani în securitatea cibernetică pe viitor.

În ceea ce priveşte IMM-urile, motivul reducerii cheltuielilor în această zonă este dictat în primul rând de necesitatea de a reduce în general cheltuielile şi de a optimiza bugetele (29%).

„Anul 2020 a pus multe companii în situaţii la care au fost nevoite să reacţioneze, motiv pentru care şi-au concentrat cu înţelepciune toate resursele şi eforturile pentru a rămâne pe linia de plutire, Chiar dacă bugetele sunt revizuite, nu înseamnă că securitatea cibernetică trebuie să coboare pe lista de priorităţi. Recomandăm ca acele companii care sunt obligate să cheltuiască mai puţin pentru securitatea cibernetică în următorii ani, să fie inteligente în acest sens şi să utilizeze fiecare opţiune disponbilă pentru a-şi consolida protecţia – apelând la soluţii de Securitate gratuite, disponibile pe piaţă şi introducând programe de conştientizare a securităţii în întreaga organizaţie. Aceştia sunt paşi mici care pot face diferenţa, în special pentru IMM-uri”, a spus Alexander Moiseev, Chief Business Officer la Kaspersky.

Raportul Kaspersky, bazat pe un sondaj efectuat pe mai mult de 5.000 de practicieni IT şi de securitate cibernetică, ţine cont de tendinţele recente ale economiei securităţii IT şi modul în care acestea se corelează cu evenimentele din acest an.

 

Te-ar mai putea interesa și
Totuși, unde ajungem? CE Oltenia sparge orice record de preț și vinde energie “bandă” cu 821 de lei/MWh. Cumpărător a fost Enel
Totuși, unde ajungem? CE Oltenia sparge orice record de preț și vinde energie “bandă” cu 821 de lei/MWh. Cumpărător ...
Complexul Energetic Oltenia a reușit să vândă energie cu livrare la termen la prețuri de piață spot: 821 de lei/MWh a plătit Enel pentru energie bandă cu livrare în primul trimestru din......
YouTube, TikTok şi Whatsapp au fost cele mai accesate aplicaţii de către copii, în această vară – Kaspersky
YouTube, TikTok şi Whatsapp au fost cele mai accesate aplicaţii de către copii, în această vară – Kaspersky
 Copiii care folosesc dispozitive Android au petrecut cel mai mult timp pe YouTube (32,9%), în această vară, platformă ...
Slovenia şi România, ţările UE cu cele mai importante scăderi ale lucrărilor de construcţii în luna iulie
Slovenia şi România, ţările UE cu cele mai importante scăderi ale lucrărilor de construcţii în luna iulie
Lucrările de construcţii au scăzut în Uniunea Europeană, în luna iulie comparativ cu luna iunie, iar România se numără ...
Noi recorduri Coronavirus înainte de weekend – Cinci judeţe sunt pe galben . Datele oficiale de vineri, 17.09.2021
Noi recorduri Coronavirus înainte de weekend – Cinci judeţe sunt pe galben . Datele oficiale de vineri, 17.09.2021
Criza Coronavirus 17.09.2021 - 4.478 cazuri noi în ultimele 24 de ore, 651 în Bucureşti. 73 de morţi în ultimul interval, ...