SUA: Vânzările auto au înregistrat cel mai mare avans din ultimii patru ani şi jumătate

Vânzările auto în SUA au înregistrat în septembrie cel mai mare avans din ultimii patru ani şi jumătate, datorită finanţării ieftine, creşterii încrederii consumatorilor şi a redresării Toyota Motor Corp, transmit AP şi Reuters.
Economica.net - mie, 03 oct. 2012, 20:40
SUA: Vânzările auto au înregistrat cel mai mare avans din ultimii patru ani şi jumătate

Rată anuală de vânzări a fost de 14,94 milioane de vehicule, depăşind estimările analiştilor, care se aşteptau la 14,5 milioane de vehicule, conform informaţiilor Autodata Corp. Este cea mai ridicată rată din martie 2008.

Luna trecută, vânzările Ford, al doilea mare producător auto american, a vândut 174.976 maşini şi camioane, în timp ce Chrysler Group LLC a raportat un avans de 12%, la 142,041 vehicule, cea mai bună performanţă pentru luna august din 2007, iar General Motors a anunţat creşterea vânzărilor cu 1,5%, la 210,245 vehicule.

O performanţă mai bună au avut producătorii auto din Japonia. În septembrie, vânzările Toyota au urcat cu 41,5%, la 171.190 vehicule, în timp ce Honda Motor Co a înregistrat o creştere a vânzărilor de 31%, 117.211 vehicule.

Divizia Volkswagen din America, a raportat o creştere a vânzărilor de 34,4% iar Nissan Motor a anunţat un declin de 1,1%, la 91.907 vehicule.

În ritm anual, vânzările auto în SUA au ajuns la 14,94 milioane de vehicule. Vânzările auto au crescut luna trecută cu 13%, la 1.188.865 vehicule noi, în timp ce analiştii se aşteptau la vânzări de mai puţin de 9%.

General Motors a raportat că vânzările modelelor mini şi compact aproape s-au dublat luna trecută, în timp ce la Ford avansul a fost de 73%, pe fondul majorării preţului combustibilului. Dar ambii producători auto au anunţat că vânzările de camioane în septembrie, o lună în care în mod obişnuit vânzările sunt ridicate, au fost mai lente decât în anii anteriori. Vânzările de camioane ale GM şi Ford au reprezentat aproximativ 12% din vânzări, în scădere faţă de 13% în septembrie 2013.

Marţi, la bursa de la New York, acţiunile Ford au închis în scădere cu 1,4%, la 9,79 dolari şi acţiunile GM au urcat cu 2,6%, la 23,68 dolari.

În România, Ford Motor a început în 25 iunie producţia de serie a noului model de automobile Ford B-Max la fabrica din Craiova. Noua fabrică de producţie a vehiculelor de la Craiova este rezultatul unei investiţii de peste 500 de milioane de euro (aproape 650 milioane USD) efectuate de Ford. În total, Ford investeşte peste 675 milioane euro (aproape 875 milioane USD) în producţia de motoare şi vehicule în România.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...