SUA: 15 ani de la fuziunea companiei AOL cu compania Time Warner

America Online (AOL), cea mai mare companie de furnizare a accesului în reţeaua Internet pe plan mondial, a anunţat fuziunea cu compania Time Warner, la 10 ianuarie 2000.
Economica.net - vin, 09 ian. 2015, 09:13
SUA: 15 ani de la fuziunea companiei AOL cu compania Time Warner

America Online are sediul central în Dulles, Virginia, dar şi alte sedii regionale în oraşele principale din lume, precum Shanghai, Sydney, Londra, Toronto, Tokyo, Paris etc. AOL a început ca o companie al cărui produs principal era oferirea unui serviciu online, numit Gameline, pentru consolele video Atari 2600. Gameline oferea clienţilor săi, pentru aproximativ un dolar pe oră, posibilitatea descărcării de jocuri online, scrie Agerpres.

În 1983, la conducerea companiei, care se afla în pragul falimentului, vine un cunoscător în ale marketingului, Steve Case. Case schimbă strategia companiei şi lansează în 1985, un serviciu online, Quantum Link, destinat calculatoarelor personale. Totodată, el schimbă şi numele companiei în Quantum Computer Services. În octombrie 1989, Quantum lansează serviciul AOL pentru calculatoarele din gama Apple II şi Macintosh, iar în februarie 1991, AOL este lansat şi pentru sistemul de operare DOS.

În octombrie 1991, compania îşi schimbă numele din nou, în America Online pentru a reflecta noua strategie de piaţă. La mijlocul anilor ’90, AOL a fost printre primele companii din lume care oferea clienţilor săi acces la reţeaua Internet. Pentru a putea oferi servicii variate clienţilor săi, a cumpărat mai multe companii din domeniul calculatoarelor, precum CompuServe, Nullsoft – în 1999, pentru 86 de milioane de dolari (Nullsoft este creatoarea player-ului audio-video Winamp), browserul de Internet, Netscape şi Mirabilis, creatoarea canalului de chat ICQ.

Fuziunea dintre AOL şi Time Warner a fost controversată pentru că stârnit un val de opoziţii din partea opiniei publice şi a altor companii, care se concentrau asupra monopolului care rezulta din această fuziune. Compania Time Warner, a doua ca mărime din SUA, deţinea şi canalele de televiziune CNN, HBO, revistele ‘Time’, ‘People’, ‘Sports Illustrated’ şi compania de film Warner Bros. Urmare a rezultatelor financiare destul de scăzute, în 2002, America Online a fost considerată de către Time Warner cea mai slabă verigă economică a companiei.

La 17 septembrie 2003, AOL Time Warner a anunţat că îşi va schimba numele în Time Warner. În martie 2004, au fost vehiculate mai multe anunţuri în presa americană privind o posibilă vânzare a companiei către Microsoft. Niciuna dintre companii însă nu a confirmat anunţul.

Te-ar mai putea interesa și
Moneda meme chinezească PUMP strânge 280 de milioane în prevânzare. Unde se vor duce fondurile? (P)
Moneda meme chinezească PUMP strânge 280 de milioane în prevânzare. Unde se vor duce fondurile? (P)
Suma de 280 de milioane, strânsă de proiectul PUMP în prevânzare, nu doar că a depășit estimările inițiale, ci evidențiază și pofta în creștere constantă a comunității crypto pentru......
Rusia acuză Armenia că încearcă să rupă legăturile cu Moscova
Rusia acuză Armenia că încearcă să rupă legăturile cu Moscova
Rusia a acuzat joi Armenia că încearcă să rupă legăturile din ce în ce mai fragile între cele două ţări, într-un ...
Forţele ruse atacă obiective de infrastructură critică din apropierea oraşului Dnipro
Forţele ruse atacă obiective de infrastructură critică din apropierea oraşului Dnipro
Forţele ruse au atacat vineri dimineaţa obiective de infrastructură critică din districtul Kamianske, în apropierea ...
Cât vinde în week-end un mare retailer alimentar din România
Cât vinde în week-end un mare retailer alimentar din România
În contextul discuțiilor legate de închiderea supermarketurilor și hypermarketurilor în week-end sau reducerea programului ...