SUA: Autorităţile se judecă cu o companie a lui Buffet pentru restanţe la Fisc de 366 mil.dolari

Autorităţile SUA au cerut în instanţă taxe neplătite şi penalităţi de 366 de milioane dolari de la compania aeriană NetJets, deţinută de Berkshire Hathaway, vehiculul financiar al miliardarul Warren Buffett, unul dintre cei mai cunoscuţi susţinători ai creşterii impozitelor pentru milionari în SUA.
Economica.net - lun, 12 mart. 2012, 07:20
SUA: Autorităţile se judecă cu o companie a lui Buffet pentru restanţe la Fisc de 366 mil.dolari

NetJets a dat în judecată în noiembrie statul din cauză că autorităţile federale i-ar fi impus greşit taxe, dobânzi şi penalităţi de 642,7 milioane de dolari, potrivit Bloomberg.

Statul american a deschis un alt proces în care a respins acuzele NetJets, susţinând că patru divizii ale companiei datorează taxe neplătite şi penalităţi de 366 milioane de dolari.

Buffet, cu o avere de 44 miliarde de dolari, este al treilea în topul Forbes al celor mai bogaţi oameni din lume.

Miliardarul a stârnit dezbateri puternice în Statele Unite după ce a cerut într-un editorial în cotidianul american New York Times ca milionarii să plătească taxe mai mari.

Buffet a argumentat că a avut în 2010 o taxă pe venit de 17,4%, în timp ce media celor 20 de angajaţi de la biroul unde lucrează a fost de 36%.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori și actualizează schema de sprijin pentru toți consumatorii de......
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie.
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...