1EUR = 4.8358 RON | Bucureşti 33 º

News

SUA avertizează Iranul şi Rusia cu privire la susţinerea acordată Siriei

Secretarul de Stat american Hillary Clinton, care părăseşte postul vineri, a avertizat joi Iranul şi Rusia faţă de susţinerea militară şi financiară pe care o acordă regimului sirian, acuzând Teheranul că sporeşte acest ajutor, relatează AFP.

01 feb, 2013 | Mediafax

"Iranienii au spus clar, de o vreme, că menţinerea la putere (a preşedintelui sirian Bashar) al-Assad este una dintre priorităţile lor, iar noi credem că au acţionat în consecinţă, trimiţând mai mult personal pentru a îl ajuta pe Assad şi pentru a sprijini forţele armate", a declarat Clinton pentru presă.

După 22 de luni de conflict în Siria care s-au soldat cu cel puţin 60.000 de morţi, Clinton a dezvăluit că "iranienii (erau) implicaţi activ de la început".

"Se pare că această implicare ar putea fi pe cale să crească, ceea ce ne îngrijorează", a mai declarat Clinton în ultima sa întâlnire cu jurnaliştii acreditaţi ai Departamentului de Stat.

Şefa diplomaţiei americane, care părăseşte postul vineri pentru a-i preda ştafeta lui John Kerry, a subliniat că iranienii "sunt pe cale să îmbunătăţească calitatea armamentului (furnizat) lui al-Assad".

Clinton a acuzat de asemenea Moscova, o puternică susţinătoare a regimului al-Assad, de faptul că "furnizează în continuare asistenţă financiară şi militară" Damascului.

"Ruşii nu sunt spectatori pasivi în susţinerea lor pentru Assad. Au fost destul de activi pe mai multe fronturi", a apreciat ea. "Apărarea pe care i-au oferit-o lui al-Assad în Consiliul de Securitate (al ONU) a fost partea cea mai vizibilă (a ajutorului lor), însă ei au încercat să protejeze regimul şi prin alte mijloace", a mai acuzat secretarul de Stat în exerciţiu.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO