1EUR = 4.8378 RON | Bucureşti 35 º

Extern

SUA construiesc un radar antibalistic în Qatar de teama Iranului

Statele Unite construiesc o staţie radar antirachetă într-o locaţie secretă din Qatar, iar Pentagonul organizează cel mai amplu exerciţiu de depistare a minelor din Golful Persic, în contextul riscului unui conflit militar cu Iranul, afirmă oficiali americani citaţi de Wall Street Journal.

18 iul, 2012 | Mediafax

Staţia radar va face parte din infrastructura sistemului care are rolul protejării obiectivelor americane, Israelului şi ţărilor europene de ameninţarea balistică iraniană, explică oficialii citaţi de Wall Street Journal.

Exerciţiul de localizare şi distrugere a minelor va avea loc în septembrie şi este primul de acest fel organizat la acest nivel în Golful Persic.

Noile măsuri ale Pentagonului reflectă preocuparea că tensiunile cu Iranul s-ar putea intensifica în contextul intrării în vigoare a sancţiunilor împotriva regimului islamist de la Teheran. Chiar dacă oficiali din cadrul Pentagonului susţin că proiectul staţiei radar şi exerciţiile navale au scopuri pur defensive, Iranul le va cataloga cu siguranţă drept provocări.

Noile măsuri au rolul de a oferi asigurări Israelului şi altor state că Pentagonul face tot posibilul pentru contracararea ameninţării iraniene în contextul îndelungatelor negocieri lipsite de rezultat pe tema programului nuclear iranian.

Oficiali americani de rang înalt recunosc că există preocupări la Washington că Israelul ar putea ataca instalaţiile nucleare iraniene. Iranul a respins permanent acuzaţiile Occidentului că ar încerca să fabrice arme nucleare. Regimul islamist de la Teheran a ameninţat în mod repetat că ar putea mina căile de navigaţie din Strâmtoarea Hormuz din cauza sancţiunilor americane şi europene, precum şi în cazul unui conflict.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO