SUA extind investigaţiile privind emisiile poluante la BMW, Mercedes, Chrysler, General Motors şi Land Rover – FT

Agenţia pentru Protecţia Mediului din SUA (EPA) a extins investigaţiile privind falsificarea rezultatelor testelor antipoluare şi la alte modele diesel, produse de BMW, Chrysler, General Motors, Land Rover şi Mercedes-Benz, a anunţat publicaţia britanică 'Financial Times' (FT), transmit DPA şi Reuters.
Economica.net - vin, 02 oct. 2015, 12:00
SUA extind investigaţiile privind emisiile poluante la BMW, Mercedes, Chrysler, General Motors şi Land Rover - FT

Grupul german Volkswagen (VW) este acuzat că ar fi manipulat rezultatele testelor făcute de autorităţile SUA cu privire la emisiile vehiculelor, prin instalarea unui software care permitea maşinilor să îndeplinească standardele referitoare la poluare în timpul testelor, dar nu şi în timpul operaţiunilor normale. Din acest motiv, nivelul poluării era mai ridicat, susţine Agenţia pentru Protecţia Mediului din SUA (EPA). Volkswagen a oprit vânzarea maşinilor diesel Passat, Jetta, Golf şi Beetle.

EPA verifică cel puţin 28 de modele diesel pentru a a determina dacă VW a fost singurul grup care a falsificat rezultatele testelor antipoluare sau mai sunt şi alte companii auto care au folosit acel soft, susţine FT, citând un document obţinut de ziar.

Luna trecută, Reuters a raportat că EPA şi oficialii din California vor testa şi alte vehicule pentru a verifica dacă nu au instalate dispozitive frauduloase. Scandalul VW a determinat EPA să înăsprească testele pentru toţi producătorii, scrie Agerpres.

La Bursa de la Frankfurt, acţiunile Volkswagen au scăzut, vineri dimineaţă, până la 92,75 euro, cel mai redus nivel din octombrie 2011, investitorii fiind îngrijoraţi de amploarea şi costurile scandalului.

Cel mai recent anunţ privind deschiderea unei anchete împotriva Volkswagen a venit vineri din Franţa. Procuratura a demarat o investigaţie preliminară asupra VW în urma informaţiilor referitoare la instalarea unui software care permitea maşinilor să îndeplinească standardele referitoare la poluare în timpul testelor, dar nu şi în timpul operaţiunilor normale. Guvernul de la Paris ia în considerare retragerea subvenţiilor pentru maşinile implicate în scandal.

Miercuri, grupul german a anunţat că în Franţa există 948.064 autovehicule cu motoare diesel echipate cu softul care permitea manipularea testelor de emisie. Maşinile afectate aparţin mărcilor Volkswagen, Seat, Audi, Skoda şi Volkswagen Vehicule Comerciale.

Grupul auto german Volkswagen este implicat într-un scandal de amploare, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Scandalul a forţat demisia directorului general Martin Winterkorn, care a fost înlocuit cu Matthias Muller, directorul Porsche, una dintre cele 12 mărci care aparţin Volkswagen.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Te-ar mai putea interesa și
Șefii diplomațiilor armeană și azeră se vor întâlni duminică la Geneva pentru a purta negocieri de pace
Șefii diplomațiilor armeană și azeră se vor întâlni duminică la Geneva pentru a purta negocieri de pace
Miniştrii de externe ai Armeniei şi Azerbaidjanului, Ararat Mirzoian şi respectiv Ceihun Bairamov, se vor întâlni duminică, 2 octombrie, la Geneva, în Elveţia, a declarat pentru EFE......
Gazprom a tăiat livrările de gaze către compania italiană Eni, din cauza unor probleme de transport pe care le-ar avea în Austria
Gazprom a tăiat livrările de gaze către compania italiană Eni, din cauza unor probleme de transport pe care le-ar avea ...
Gazprom a suspendat total livrările de gaz pentru ziua de sâmbătă către Eni, invocând "imposibilitatea de a transporta ...
Virgil Popescu: Nu permitem ca energia să fie folosită ca armă de șantaj
Virgil Popescu: Nu permitem ca energia să fie folosită ca armă de șantaj
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, afirmă că prin finalizarea interconectorului Grecia - Bulgaria se asigură diversificarea ...
Noile măsuri anti-COVID-19 au intrat de astăzi în vigoare în Germania
Noile măsuri anti-COVID-19 au intrat de astăzi în vigoare în Germania
Noul set de măsuri anti-COVID-19 valabil pentru toamna şi iarna acestui an în Germania a intrat în vigoare sâmbătă, ...