SUA: Joe Biden insultă un jurnalist de la Fox News care l-a întrebat despre inflaţie

Preşedintele american Joe Biden a fost surprins insultând un reporter de la postul de televiziune Fox News la un eveniment care a avut loc luni la Casa Albă, după ce jurnalistul i-a strigat o întrebare despre impactul creşterii inflaţiei asupra alegerilor pentru Congres din acest an, relatează agenţiile internaţionale de presă.
AGERPRES - mar, 25 ian. 2022, 09:10
SUA: Joe Biden insultă un jurnalist de la Fox News care l-a întrebat despre inflaţie

În timp ce jurnaliştii se pregăteau să plece de la o reuniune a Consiliului Concurenţei din subordinea lui Biden, Peter Doocy, un corespodent la Casa Albă cu care preşedintele se contrează cu regularitate, a întrebat dacă inflaţia nu este un handicap politic în perspectiva alegerilor, scrie Agerpres.

„O inflaţie mai mare este un avantaj uriaş”, a răspuns Biden sarcastic peste gălăgia jurnaliştilor care strigau întrebări, aparent fără să realizeze că microfonul încă îi mergea.

„Ce nenorocit prost” (What a stupid son of a b_tch!), a adăugat preşedintele.

Insulta a apărut apoi ca atare în transcrierea reuniunii trimisă luni seară de Casa Albă.

Preţurile de consum din SUA au crescut semnificativ în decembrie, culminând cu cea mai mare majorare anuală a inflaţiei din ultimele aproape patru decenii.

Inflaţia îi afectează puternic pe americani, cu zece luni înainte de alegerile de la mijloc de mandat, care se anunţă complicate pentru democraţi.

La aproximativ o oră de la acest schimb de replici, Biden l-a sunat pe Doocy pe telefonul mobil şi l-a asigurat că „nu a fost nimic personal” în reacţia sa, a declarat ulterior jurnalistul într-o emisiune la Fox News.

Reacţia lui Biden a surprins şi a atras o avalanşă de critici, în special din tabăra conservatoare.

Insulta încalcă promisiunile preşedintelui, care s-a angajat să reconcilieze America şi să se ferească de excesele de limbaj ale predecesorului său republican Donald Trump şi care a spus la preluarea mandatului în urmă cu un an că va fi sever cu orice lipsă de respect în rândul membrilor administraţiei sale.

Trump era recunoscut pentru atacurile sale la adresa reporterilor în timpul mitingurilor sau la conferinţele de presă, spre deliciul multora dintre susţinătorii săi.

Peter Doocy, care relatează de mult timp despre activitatea lui Biden, se contrează deseori cu preşedintele la evenimente, adresând întrebări sceptice şi critice. Postul său de televiziune, Fox News, mai degrabă favorabil conservatorilor, a fost critic la adresa administraţiei Biden şi a democraţilor.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...