1EUR = 4.7667 RON | Bucureşti 18 º

Extern

SUA: Lansarea rachetei Antares de către Orbital Sciences a fost amânată cu 24 de ore

Lansarea de încercare a rachetei Antares de către firma americană Orbital Sciences de la baza spaţială Wallops din Virginia a fost amânată sâmbătă cu 24 de ore din cauza condiţiilor meteorologice, a anunţat NASA, citată de AFP.

21 apr, 2013 | Mediafax

'Vântul prea puternic i-a obligat pe responsabilii zborului să amâne lansarea', arată agenţia spaţială pe site-ul său internet. Noua dată a lansării este astfel duminică, la 21h00 GMT, precizează agenţia.

Orbital Sciences este una din cele două societăţi private americane (cealaltă este SpaceX) selectate de NASA pentru a asigura transportul spre Staţia spaţială internaţională (SSI). Racheta cu două etaje, de 40 m înălţime şi 3,9 m diametru, trebuia să fie lansată la 21h00 GMT (ora locală 17h00). Orbital a mai avut o tentativă de lansare miercuri, anulând acţiunea cu 12 minute înainte de aprinderea motoarelor, din cauza unei probleme tehnice minore.

Antares nu transportă capsula Cygnus a firmei Orbital, ci un simulator de o greutate echivalentă, de 3,8 t, care urmează să fie plasat pe orbită la 257 km altitudine, la zece minute după decolare.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO