SUA: Proporţia americanilor care văd în imigraţie o ameninţare pentru ţara lor a scăzut

Proporţia americanilor care consideră venirea a numeroşi imigranţi o "ameninţare importantă" pentru ţara lor a scăzutla 40 la sută faţă de 51 la sută în 2010, arată un studiu publicat joi de Chicago Council on Global Affairs, un centru de reflecţie, citat de AFP.
Economica.net - vin, 12 oct. 2012, 08:25
SUA: Proporţia americanilor care văd în imigraţie o ameninţare pentru ţara lor a scăzut

Astfel, este prima dată din 1994 când această cifră, ce ajungea la 72 la sută, a scăzut sub 50 la sută, subliniază instituţia.

Cu 53 la sută, proporţia americanilor care consideră că reducerea şi controlul imigraţiei ilegale reprezintă un obiectiv „foarte important” a scăzut, de asemenea. Aceasta era de 59 la sută în 2010 şi de 61 la sută în 2008.

Aceasta este, de asemenea, prima dată de când instituţia pune această întrebare în ancheta bianuală, când o proporţie mai mare de americani (42 la sută) se declară în favoarea menţinerii imigraţiei la nivelul actual mai degrabă decât în favoarea scăderii acesteia (37 la sută).

În ultimele decenii, proporţia americanilor care se declară în favoarea creşterii numărului de imigranţi în ţară aproape că s-a dublat, trecând de la 7 la sută la 18 la sută.

Dar ancheta evidenţiază, de asemenea, răspunsurile foarte diferite, în funcţie de afilierea politică a persoanelor intervievate.

Astfel, 30 la sută dintre democraţi consideră sosirea unui număr mare de imigranţi drept o „ameninţare importantă”, 40 la sută dintre independenţi consideră acelaşi lucru, în timp ce proporţia lor în rândul republicanilor este de 55 la sută.

Ancheta a fost realizată prin telefon pe un eşantion reprezentativ de 1.877 de americani în perioada 25 mai – 8 iunie. Aceasta are o marjă de eroare de 3 puncte.

Te-ar mai putea interesa și
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății: Cazurile de COVID 19 sunt în creștere. Când ajungem iar la peste 1.500 de bolnavi pe zi și ce se întâmplă cu relaxarea
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății: Cazurile de COVID 19 sunt în creștere. Când ajungem iar la peste 1.500 ...
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății. Ministrul Ioana Mihăilă(foto) spune că se poate observa deja o creștere a numărului de cazuri de COVID 19 și în România, iar în scenariul......
Netflix înregistrează o încetinire dramatică a numărului de abonați, după un an record în pandemie
Netflix înregistrează o încetinire dramatică a numărului de abonați, după un an record în pandemie
După un an record în care Netflix a adăugat 36 de milioane de abonați în 2020, cel mai popular serviciu de streaming ...
Vacanță cu emoții pentru un milion de români. Grecia e la un pas de scenariul roșu din cauza exploziei COVID 19. Ce se întâmplă cu turiștii de acolo și ce e obligatoriu să știi dacă urmează să pleci?
Vacanță cu emoții pentru un milion de români. Grecia e la un pas de scenariul roșu din cauza exploziei COVID 19. Ce ...
Numărul de cazuri noi de COVID 19 depistate în Grecia a crescut abrupt în ultimele zile, iar țara în care își fac ...
Ioana Mihăilă: 87% din cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 și 91% din decese sunt din rândul persoanelor nevaccinate
Ioana Mihăilă: 87% din cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 și 91% din decese sunt din rândul persoanelor nevaccinate
Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat, vineri seară, că 87% din noile cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 ...