SUA: Reducerile bugetare lovesc în miezul sistemului judiciar

Tăierile bugetare din bugetul federal american 'lovesc în miezul întregului sistem judiciar şi se extind în întreaga ţară', şi-a exprimat marţi îngrijorarea Conferinţa superioară a judecătorilor din SUA, scrie AFP.
Economica.net - mie, 13 mart. 2013, 07:28
SUA: Reducerile bugetare lovesc în miezul sistemului judiciar

Dacă reducerile intrate în vigoare la 1 martie sunt menţinute, bugetul acordat sistemului judiciar american va scădea cu 350 de milioane de dolari, o reducere cu 5% în comparaţie cu bugetul din 2012, a prevenit Conferinţa judiciară, organism ce îi regrupează pe toţi preşedinţii curţilor de apel şi ai tribunalelor de primă instanţă de pe teritoriul Statelor Unite.

Judecătorul William Traxler, preşedintele unei curţi de apel din Maryland şi al comitetului executiv al Conferinţei, a vorbit, în cursul unei întâlniri cu reprezentanţii presei, despre o ‘situaţie de urgenţă’ ce ar putea afecta ‘responsabilităţile noastre constituţionale’.

‘Reduceri cu o asemenea amploare lovesc în miezul întregului sistem judiciar’, a avertizat Julia Gibbons, responsabilă cu problemele legate de buget în cadrul Conferinţei, cu ocazia reuniunii sale bianuale.

Ele vor afecta ‘fiecare aspect’ al procedurilor judiciare şi vor avea ‘un impact atât asupra cetăţenilor, cât şi a companiilor’, din cauza reducerii costurilor pentru efectivele de judecători, grefieri, avocaţi, juraţi, imobile sau echipamente, dar şi a previzibilei întârzieri a procedurilor’, a menţionat ea într-un comunicat.

Conferinţa, prezidată de şeful Curţii Supreme, John Roberts, a subliniat că tăierile bugetare ar putea duce la concedierea a circa 2.000 de persoane la nivel naţional. ‘Cu cât măsurile sunt menţinute, cu atât vor fi mai severe consecinţele lor asupra tribunalelor şi a celor care apelează la acestea’, a mai afirmat magistratul Julia Gibbons.

La 1 martie, au intrat în vigoare importante reduceri ale cheltuielilor bugetului federal, consecinţă a incapacităţii republicanilor şi democraţilor de a ajunge la o înţelegere cu privire la modalităţile de reducere a deficitului. Bugetul a fost astfel diminuat cu 85 de miliarde de dolari pentru exerciţiul fiscal ce expiră la 30 septembrie.

Te-ar mai putea interesa și
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Uniunea Europeană ar trebui să ia măsuri pentru a ajuta Finlanda să prevină un aflux de migranţi care sosesc din Rusia, a declarat vineri premierul finlandez Petteri Orpo, relatează Reuters....
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă, spun cercetătorii
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă, spun cercetătorii
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei sunt afectate de niveluri de subsidenţă (proces de coborâre treptată a ...
Campanie frauduloasă cu apeluri telefonice în care hackerii se prezintă drept angajaţi ai DNSC
Campanie frauduloasă cu apeluri telefonice în care hackerii se prezintă drept angajaţi ai DNSC
Campania frauduloasă de apeluri telefonice în care atacatorii se prezintă drept angajaţi ai Directoratului Naţional ...
Calea ferată Constanța – Mangalia: A fost lansată licitație de 1,3 miliarde de lei pentru electrificarea și reabilitarea liniei
Calea ferată Constanța – Mangalia: A fost lansată licitație de 1,3 miliarde de lei pentru electrificarea și reabilitarea ...
CFR SA a lansat licitația pentru electrificarea și reabilitarea liniei de cale ferată Constanța - Mangalia. Lucrările ...