SUA – Rezerva Federală a menţinut rata dobânzii la un interval cuprins între 5% şi 5,25%

Rezerva Federală a SUA (Fed) nu a modificat rata dobânzii, dar a indicat că ar putea decide alte majorări până la finalul anului, Fed reacţionând astfel la creşterea economică peste estimări şi încetinirea inflaţiei, transmite Reuters.
AGERPRES - joi, 15 iun. 2023, 09:02
SUA - Rezerva Federală a menţinut rata dobânzii la un interval cuprins între 5% şi 5,25%

Miercuri, oficialii Fed au decis menţinerea ratei dobânzii la un interval cuprins între 5% şi 5,25%, în linie cu estimările analiştilor. Decizia vine după zece majorări consecutive ale dobânzii, pentru a contracara inflaţia ridicată, scrie Agerpres.

Într-un efort de a echilibra riscurile la adresa economiei, afectată de inflaţie, „menţinerea nivelului dobânzii la această reuniune permite Comitetului să evalueze informaţiile suplimentare şi implicaţiile lor asupra politicii monetare”. Noile majorări de dobânzi „vor ţine cont de înăsprirea politicii monetare, decalajul cu care politica monetară afectează activitatea economică şi inflaţia, şi evoluţiile economice şi financiare”, se arată în comunicatul dat publicităţii de Comitetul de politică monetară de la Fed (FOMC).

Noile proiecţii arată că în medie oficialii Fed se aşteaptă la majorarea ratei dobânzii de la un interval cuprins între 5% şi 5,25% la 5,50% – 5,75% până la finalul acestui an, şi la reduceri ale dobânzii în 2024.

Oficialii Fed se aşteaptă la o creştere a economiei SUA în 2023 de 1%, de la un nivel de 0,4% previzionat în martie, urmând ca rata şomajului să crească la doar 4,1% până la finalul anului, faţă de un nivel de 4,5% estimat în martie. Luna trecută, rata şomajului în SUA s-a situat la 3,7%.

Preţurile de consum în Statele Unite ar urma să scadă de la actualul nivel de 4,7% la 3,9% până la finalul anului, după ce în martie se previziona un declin până la 3,6%.

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...