1EUR = 4.7582 RON | Bucureşti 27 º

Companii

SUA: Turkish Airlines confirmă că face obiectul măsurii de interzicere a laptopurilor la bordul avioanelor

Turkish Airlines a anunţat marţi că este una dintre companiile aeriene vizate de decizia SUA de a interzice laptopurile şi tabletele la bordul tuturor avioanelor a nouă companii aeriene din Orientul Mijlociu şi care efectuează zboruri transatlantice, transmite Reuters.

21 mar, 2017 | Agerpres

''S-a decis de către autorităţile abilitate că echipamentele electronice mai mari decât telefoanele celulare sau smartphone-uri nu vor fi permise la bord'' pe zborurile către SUA, a menţionat Turkish Airlines într-o declaraţie, adăugând că de la această măsură fac excepţie echipamentele medicale.

Oficiali americani au declarat pentru Reuters că pasagerii de pe unele zboruri ale companiilor aeriene străine cu destinaţia SUA vor trebui să controleze echipamentele electronice mai mari decât un telefon celular de îndată ce autorităţile americane vor face oficială noua interdicţie dictată de o ameninţare teroristă nespecificată.


Noua regulă urmează să fie prezentată marţi de către Departamentul de Securitate Internă (DHS) al Statelor Unite.

Autorităţile americane au anunţat marţi interzicerea laptopurilor şi tabletelor la bordul tuturor avioanelor care sunt operate de nouă companii aeriene din opt ţări din Orientul Mijlociu şi care efectuează zboruri spre SUA, invocând un risc de atentate 'teroriste'.

Companiile aeriene vizate au 96 de ore (patru zile) la dispoziţie, începând cu marţi, ora 07:00 GMT, pentru a le interzice pasagerilor să se îmbarce cu aparate electronice mai mari decât un telefon mobil. Orice astfel de dispozitive (laptopuri, tablete, console de jocuri, e-book-uri, DVD player-e, aparate foto) trebuie puse în bagajele de cală, au precizat oficiali americani.

Un oficial din domeniul aviaţiei a declarat anterior pentru CNN că ar fi vorba de 'temeri privind securitatea în legătură cu pasagerii care se îmbarcă în zboruri fără escală spre SUA din anumite ţări', potrivit DPA.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO