SUA: Vânzări record în noiembrie pentru General Motors şi Chrysler

General Motors şi Chrysler Group LLC au raportat cel mai semnificativ avans al vânzărilor în luna noiembrie pe piaţa din SUA din ultimii ani, datorită mediului favorabil pentru consumatori, iar Ford Motor a înregistrat un declin al livrărilor, transmite Dow Jones Newswires.
Economica.net - mie, 03 dec. 2014, 09:05
SUA: Vânzări record în noiembrie pentru General Motors şi Chrysler

Producătorii auto, care au oferit discounturi în această perioadă, se aşteaptă la cea mai bună performanţă înregistrată în noiembrie din ultimii ani, scrie Agerpres.

Promoţiile de dinaintea sezonului de iarnă, alături de îmbunătăţirea condiţiilor economice, au determinat clienţii să achiziţioneze automobile luna trecută, a estimat compania TrueCar.

‘Ofertele de Black Friday au sprijinit majorarea vânzărilor auto, dar există potenţial pe piaţă. Mai mulţi oameni au locuri de muncă, salariile lor încep să crească, veniturile gospodăriilor se măresc, iar preţul scăzut al ţiţeiului va sprijini vânzările şi în 2015’, a declarat directorul de vânzări al General Motors (GM), Kurt McNeil.

Luna trecută, vânzările GM, cel mai mare producător auto american, au urcat pe piaţa din SUA cu 6,5%, la 225.818 vehicule, fiind cel mai bun noiembrie pentru companie din ultimii şapte ani.

În schimb, Ford, al doilea producător auto american, a raportat un declin al livrărilor de 1,8% în noiembrie, la 187.000 unităţi, compania pregătind lansarea noilor modele F-150 şi Mustang.

Chrysler, numărul trei în SUA, a vândut luna trecută 170.839 vehicule, faţă de 142.275 în noiembrie 2013. A fost cea mai bună lună noiembrie a companiei din 2001.

Grupul nipon Honda a raportat o creştere de 4,6% a vânzărilor brandurilor Honda şi Acura pe piaţa din SUA, la 121.814 unităţi, un nou record pentru luna noiembrie. În schimb, Nissan Motor a înregistrat un declin de 3,1% pe piaţa din SUA, cu 103.188 unităţi vândute în noiembrie.

Ford Motor a închis temporar una dintre fabricile sale din Dearborn, Michigan, pentru retehnologizare, în vederea lansării noului model F-150 în acest an.

Creşterea costurilor cu acţiunile de rechemare la service în America de Nord şi pierderile din Rusia şi America de Sud au determinat Ford să-şi reducă estimările privind profitul înainte de taxe realizat în acest an până la şase miliarde de dolari, comparativ cu un profit cuprins între şapte şi opt miliarde de dolari cât estima anterior.

De asemenea, directorul financiar al Ford, Bob Shanks, a anunţat recent că în 2015 profitul înainte de taxe este estimat să crească între 8,5 şi 9,5 miliarde de dolari, sub estimările analiştilor care mizau pe un rezultat de 10,6 miliarde de dolari.

În România, Ford a demarat producţia la fabrica din Craiova în 2012, odată cu lansarea modelului B-Max, care este primul produs al acestei fabrici şi prima maşină românească de 5 stele EuroNCAP. Tot în 2012, Ford a început să producă la Craiova şi motorul EcoBoost.

Te-ar mai putea interesa și
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase pasaje pietonale în Ilfov
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase ...
Companiile TQM Management S.R.L. şi Like Consulting S.R.L. au fost desemnate câştigătoare ale licitaţiilor pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate (SF) şi a Proiectelor pentru Autorizarea......
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Metrorex a prezentat miercuri imagini cu execuția primelor segmente de pereți mulați la Magistrala 6, realizate la viitoarele ...
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
''Portretul domnişoarei Lieser'', de Gustav Klimt, tablou rămas neterminat din cauza morţii artistului austriac, a fost ...
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă nicăieri
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă ...
Președintele american Joe Biden a promulgat astăzi legislația privind acordarea de ajutoare către Ucraina, Israel și ...