SUA: VW a prezentat un plan ce prevede repararea vehiculelor ale căror emisii poluante depăşesc limitele legale

Volkswagen a trimis marţi autorităţilor din California planul ce prevede repararea celor 80.000 de SUV-uri şi automobile cu motoare diesel de trei litri ale căror emisii poluante depăşesc de nouă ori limitele legale, transmite Reuters. Propunerea va da posibilitatea grupului german să obţină aprobarea de a vinde din nou vehicule diesel.
Economica.net - mie, 03 feb. 2016, 09:46
SUA: VW a prezentat un plan ce prevede repararea vehiculelor ale căror emisii poluante depăşesc limitele legale

În noiembrie, autorităţile de reglementare din SUA au anunţat că Volkswagen a folosit un soft care permitea maşinilor să îndeplinească standardele referitoare la poluare în timpul testelor, dar nu şi în timpul operaţiunilor normale. Sunt vizate motoarele diesel instalate pe modele Audi, Porsche şi VW.

‘Cooperăm deplin cu autorităţile SUA pentru ca motoarele noastre de trei litri să îndeplinească cerinţele şi am transmis planul de rechemare la service pentru vehiculele afectate’, a anunţat purtătorul de cuvânt al subsidiarei Audi America, Mark Clothier.

În plan sunt incluse modelele diesel VW Touareg fabricate în perioada 2009 – 2016, modelul Porsche Cayenne fabricat în perioada 2013 – 2016, modelele Audi A6 Quattro, Audi A7 Quattro, Audi A8, Audi A8L, Audi Q5 fabricate în perioada 2014 – 2016 şi modelul Audi Q7 fabricat în perioada 2009 – 2016. VW nu poate vinde pe piaţa din SUA modele diesel de ultimă generaţie.

Luna trecută, autorităţile din California au respins planul ce prevedea repararea celor 482.000 de vehicule cu motoare diesel de doi litri ale căror emisii poluante depăşesc limitele legale, apreciindu-l că ar avea ‘deficienţe substanţiale’. Un avocat al VW a anunţat că grupul german ia în considerare răscumpărarea unor vehicule.

În Europa, VW a obţinut aprobarea de a începe repararea celor 8,5 milioane de vehicule afectate de scandalul emisiilor.

În ianuarie, grupul german a actualizat softul motoarelor diesel de doi litri şi a anunţat extinderea programului şi la motoarele de 1,2 şi 1,6 litri.

Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, după ce a recunoscut că în perioada 2005 – 2015 a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 500.000 în SUA) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...