Subscrierile Allianz-Ţiriac au crescut cu 5% în primele trei luni, la 241,5 milioane lei

Allianz-Ţiriac Asigurări a avut în primul trimestru venituri din asigurări generale şi de viaţă de 241,5 milioane de lei, în creştere cu 5% faţă de perioada ianuarie-martie 2012, iar profitul operaţional a scăzut la 6,4 milioane de lei, de la 7,9 milioane de lei.
Economica.net - mie, 29 mai 2013, 10:46
Subscrierile Allianz-Ţiriac au crescut cu 5% în primele trei luni, la 241,5 milioane lei

„Startul în anul financiar 2013 este promiţător. Veniturile trimestriale sunt uşor peste nivelul prognozat, această evoluţie fiind susţinută de ambele segmente de afaceri: asigurări generale, respectiv de viaţă şi sănătate. Concomitent, îmbunătăţirea ratei daunei pe segmentul asigurărilor generale a avut o influenţă pozitivă asupra profitabilităţii trimestriale”, a afirmat directorul general al asiguratorului, Remi Vrignaud, într-un comunicat.

În perioada analizată, valoarea primelor brute subscrise din activitatea de asigurări generale a fost de 213,2 milioane de lei, cu 3,3% mai mult faţă de martie 2012.

Toate clasele importante de asigurări – CASCO, RCA, bunuri şi proprietăţi – au contribuit la susţinerea tendinţei de creştere a veniturilor, se spune în comunicat.

Vânzările de poliţe Casco au evidenţiat o creştere a subscrierilor până la 96,2 milioane de lei, de la 94,5 milioane de lei în perioada ianuarie-nartie 2012.

„Evoluţia reflectă stabilizarea volumului de afaceri generat de societăţile de leasing partenere, după o perioadă îndelungată în care contracţia abruptă a acestui segment de finanţare s-a proiectat şi la nivelul volumului de afaceri CASCO ale Allianz-Ţiriac. Subscrierile CASCO continuă să deţină cea mai importantă pondere în portofoliul de asigurări generale al companiei, generând aproximativ 45% din primele brute aferente primului trimestru din acest an”, se arată în comunicat.

În ceea ce priveşte activitatea de asigurări de răspundere civilă auto (RCA), Allianz-Ţiriac a contabilizat venituri din prime de 55,1 milioane de lei, în creştere cu 7,4% comparativ cu valoarea subscrierilor din prmul trimestru din 2012, de 51,3 milioane de lei.

La nivelul portofoliului bunuri şi proprietăţi, veniturile trimestriale au înregistrat o creştere uşoară, de 1,6%, la 44,4 milioane de lei.

„Aproximativ o treime din această sumă este reprezentată de primele subscrise pentru asigurarea locuinţelor, restul reprezentând asigurări comerciale de clădiri, bunuri şi daune la proprietăţi”, se precizează în comunicat.

Sub aspectul profitabilităţii, datele companiei arată o îmbunătăţire a rezultatelor pe segmentul asigurărilor auto.

Portofoliul agregat de asigurări CASCO şi RCA a consemnat o scădere a ratei daunei cu aproximativ 9 puncte procentuale, până la nivelul de 75%.

„Creşterea calităţii subscrierii, inclusiv prin aplicarea mult mai riguroasă a sistemului bonus-malus a susţinut îmbunătăţirea performanţelor pe acest segment de asigurări. În plus, o influenţă pozitivă relevantă asupra profitabilităţii a avut-o şi creşterea ratei de încasare a regreselor administrative la nivelul portofoliului CASCO, în contextul în care Allianz-Ţiriac se plasează în topul celor mai mari asigurători de avarii şi furt auto din România”, se menţionează în comunicat.

Subscrierile Allianz-Ţiriac pe segmentul asigurărilor de viaţă au crescut cu aproape 20%, la 28,3 milioane de lei, din care 59% reprezintă venituri din poliţe cu componentă investiţională (unit-linked).

Cu un capital social de 99,4 milioane de de lei, asigurătorul române ocupă locul trei în clasamentul de profil şi este controlat de grupul german Allianz – 52,16% şi Vesanio Trading Limited (Cipru) – 44,48%, companie deţinută de omul de afaceri Ion Ţiriac.

Te-ar mai putea interesa și
Renault Duster, lansat în Turcia, viitorul hub de export spre țările din est
Renault Duster, lansat în Turcia, viitorul hub de export spre țările din est
Fratele geamăn al SUV-ului Dacia produs în România și comercializat în Uniunea Europeană, Renault Duster tocmai a fost lansat pe piața turcă, țară în care va fi și asamblat....
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăţi pentru anul de cerere 2023 în suma totală ...
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 de locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată ...
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune ...
Sistemul naţional e-Transport este special creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală ...