Subscrierile ING Asigurări au scăzut anul trecut cu 1,8%, la 544,5 milioane lei; profitul a crescut

ING Asigurări de Viaţă a subscris anul trecut prime de 544,5 milioane de lei, în scădere cu 1,8% faţă de anul precedent, iar profitul brut al companiei a fost estimat la 29 milioane de lei, de la 17,8 milioane de lei în urmă cu un an.
Economica.net - mie, 13 feb. 2013, 12:16
Subscrierile ING Asigurări au scăzut anul trecut cu 1,8%, la 544,5 milioane lei; profitul a crescut

Portofoliul de asigurări încheiate în 2012 a fost cu 6% mai mare faţă de cel realizat în 2011, preferinţa clienţilor pentru produsele tradiţionale generând, pe ansamblu, un volum de prime subscrise similar celui din 2011 (produsele tradiţionale au o primă medie anuală mai redusă decât asigurările unit-linked), se arată într-un comunicat al companiei.

„Interesul clienţilor pentru produsele tradiţionale s-a consolidat pe parcursul anului precedent, acest tip de contracte reprezentând 75% din numărul total de poliţe noi subscrise, comparativ cu 67% în 2011. (…) Nivelul de protecţie pentru poliţele de viaţă încheiate la ING a crescut: suma asigurată medie pentru portofoliul de asigurări noi din 2012 s-a majorat cu 5% faţă de anul precedent, ajungând la 49.501 lei”, se spune în comunicat.

În perioada analizată, ING Asigurări de Viaţă a plătit clienţilor beneficii pentru evenimente asigurate şi contracte ajunse la maturitate suma de 95,6 milioane lei, cu 51,3% mai mult faţă de 2011.

Peste trei sferturi din această sumă, respectiv 72,75 milioane de lei, au reprezentat beneficii pentru contracte ajunse la maturitate.

Marja de solvabilitate disponibilă a ING Asigurări de Viață este de 1,25 faţă de nivelul minim cerut de lege de 1, iar coeficientul de lichiditate este de 4,65 comparativ cu nivelul minim cerut (1).

La finele anului trecut, asigurătorul avea în administrare active financiare de 2,3 miliarde de lei, în urcare cu 11% faţă de 2011.

„Şi în 2012 contextul economic internaţional instabil a întârziat revigorarea economiei româneşti, cu consecinţe asupra încrederii şi nivelului de trai ale consumatorilor şi, implicit, a resurselor alocate obiectivelor de planificare financiară a viitorului. Atât industria de asigurări de viaţă, cât şi fondurile de pensii facultative (Pilonul III) au evoluat într-un context mai degrabă limitativ, înregistrând evoluţii sub potenţialul real – situaţie care, în absenţa unei revigorări economice mai puternice, se va perpetua şi în 2013”, a declarat directorul general al companiei, Bram Boon.

El a adăugat că odată ce situaţia economică se va îmbunătăţi, asigurările de viaţă şi pensiile facultative vor deveni tot mai importante în planurile pentru protecţia financiară a familiei şi suplimentarea venitului la pensie.

ING Asigurări de Viaţă, parte a grupului olandez ING, este cea mai mare companie de profil de pe piaţa românească.

Principalii competitori ai companiei sunt BCR Asigurări de Viaţă, companie deţinută de asigurătorul austriac Vienna Insurance Group, şi Metropolitan Life România, controlată de grupul american MetLife.

Te-ar mai putea interesa și
România va primi 6 miliarde de euro pentru a atenua impactul viitoarei taxe pe carbon în prețul gazelor și al carburanților auto. Ce trebuie să facă autoritățile ca să luăm banii
România va primi 6 miliarde de euro pentru a atenua impactul viitoarei taxe pe carbon în prețul gazelor și al carburanților ...
România va fi unul dintre cei mai mari beneficiari ai Fondului Social pentru Climă, ceea ce va crea o oportunitate semnificativă de a reduce rata sărăciei energetice la nivel național. Astfel,......
Primele zboruri din spaţiul Schengen aterizează duminică pe aeroportul Henri Coandă între orele 00:05-01:00
Primele zboruri din spaţiul Schengen aterizează duminică pe aeroportul Henri Coandă între orele 00:05-01:00
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, ...
Autostrada Transilvania: Turcii de la Ozaltin, declarați câștigători ai contractului pentru viaductele de 3,2 kilometri
Autostrada Transilvania: Turcii de la Ozaltin, declarați câștigători ai contractului pentru viaductele de 3,2 kilometri
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat câștigătorul contractului pentru construcția ...
Proiectul românesc Zesh securizează 500.000 USD în primele etape de finanţare
Proiectul românesc Zesh securizează 500.000 USD în primele etape de finanţare
Echipa Zesh, condusă de sătmărean Marius Martocsan, a reușit să atragă până în acest moment fonduri în valoare ...