Subscrierile ING Asigurări au scăzut anul trecut cu 1,8%, la 544,5 milioane lei; profitul a crescut

ING Asigurări de Viaţă a subscris anul trecut prime de 544,5 milioane de lei, în scădere cu 1,8% faţă de anul precedent, iar profitul brut al companiei a fost estimat la 29 milioane de lei, de la 17,8 milioane de lei în urmă cu un an.
Economica.net - mie, 13 feb. 2013, 12:16
Subscrierile ING Asigurări au scăzut anul trecut cu 1,8%, la 544,5 milioane lei; profitul a crescut

Portofoliul de asigurări încheiate în 2012 a fost cu 6% mai mare faţă de cel realizat în 2011, preferinţa clienţilor pentru produsele tradiţionale generând, pe ansamblu, un volum de prime subscrise similar celui din 2011 (produsele tradiţionale au o primă medie anuală mai redusă decât asigurările unit-linked), se arată într-un comunicat al companiei.

„Interesul clienţilor pentru produsele tradiţionale s-a consolidat pe parcursul anului precedent, acest tip de contracte reprezentând 75% din numărul total de poliţe noi subscrise, comparativ cu 67% în 2011. (…) Nivelul de protecţie pentru poliţele de viaţă încheiate la ING a crescut: suma asigurată medie pentru portofoliul de asigurări noi din 2012 s-a majorat cu 5% faţă de anul precedent, ajungând la 49.501 lei”, se spune în comunicat.

În perioada analizată, ING Asigurări de Viaţă a plătit clienţilor beneficii pentru evenimente asigurate şi contracte ajunse la maturitate suma de 95,6 milioane lei, cu 51,3% mai mult faţă de 2011.

Peste trei sferturi din această sumă, respectiv 72,75 milioane de lei, au reprezentat beneficii pentru contracte ajunse la maturitate.

Marja de solvabilitate disponibilă a ING Asigurări de Viață este de 1,25 faţă de nivelul minim cerut de lege de 1, iar coeficientul de lichiditate este de 4,65 comparativ cu nivelul minim cerut (1).

La finele anului trecut, asigurătorul avea în administrare active financiare de 2,3 miliarde de lei, în urcare cu 11% faţă de 2011.

„Şi în 2012 contextul economic internaţional instabil a întârziat revigorarea economiei româneşti, cu consecinţe asupra încrederii şi nivelului de trai ale consumatorilor şi, implicit, a resurselor alocate obiectivelor de planificare financiară a viitorului. Atât industria de asigurări de viaţă, cât şi fondurile de pensii facultative (Pilonul III) au evoluat într-un context mai degrabă limitativ, înregistrând evoluţii sub potenţialul real – situaţie care, în absenţa unei revigorări economice mai puternice, se va perpetua şi în 2013”, a declarat directorul general al companiei, Bram Boon.

El a adăugat că odată ce situaţia economică se va îmbunătăţi, asigurările de viaţă şi pensiile facultative vor deveni tot mai importante în planurile pentru protecţia financiară a familiei şi suplimentarea venitului la pensie.

ING Asigurări de Viaţă, parte a grupului olandez ING, este cea mai mare companie de profil de pe piaţa românească.

Principalii competitori ai companiei sunt BCR Asigurări de Viaţă, companie deţinută de asigurătorul austriac Vienna Insurance Group, şi Metropolitan Life România, controlată de grupul american MetLife.

Te-ar mai putea interesa și
India procesează petrolul rusesc în carburanţi pentru Occident
India procesează petrolul rusesc în carburanţi pentru Occident
India joacă un rol din ce în ce mai important în aprovizionarea pieţelor petroliere mondiale, cumpărând cantităţi din ce în ce mai mari de petrol rusesc ieftin pe care îl rafinează în......
Report de aproape 3,6 milioane de euro la Joker şi de peste 3,3 milioane de euro la Loto 6/49
Report de aproape 3,6 milioane de euro la Joker şi de peste 3,3 milioane de euro la Loto 6/49
Un report de peste 3,59 milioane de euro se înregistrează la categoria I a jocului Joker, în timp ce la Loto 6/49 reportul ...
ANM: Cod galben de intensificări ale vântului şi ninsori, în 27 de judeţe
ANM: Cod galben de intensificări ale vântului şi ninsori, în 27 de judeţe
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteo de frig valabilă în toate regiunile, până vineri, ...
Enel a extins perioada de negocieri exclusive cu grecii de la PPC pentru vânzarea afacerii din România
Enel a extins perioada de negocieri exclusive cu grecii de la PPC pentru vânzarea afacerii din România
Enel SpA a extins perioada de exclusivitate pentru negocierile cu Public Power Corp (PPC) privind potenţiala vânzare a ...