Subscrierile ING Asigurări au scăzut în primul semestru cu 1,1%

 Primele subscrise de ING Asigurări de Viaţă au scăzut cu 1,1% în prima jumătate a anului, la 269,7 milioane de lei, iar profitul brut a coborât cu 54,6%, la 6,85 milioane de lei, reiese din datele subsidiarei locale a grupului financiar ING (Olanda).
Economica.net - joi, 09 aug. 2012, 11:51
Subscrierile ING Asigurări au scăzut în primul semestru cu 1,1%

„Volumul primelor subscrise de ING în prima jumătate a anului 2012 se situează la 269,7 milioane de lei, comparativ cu 272,7 milioane de lei în perioada similară din 2011, înregistrând o diminuare de 1,1%, în contextul în care condiţiile de piaţă nu au mai fost favorabile lansării de noi produse cu primă unică, ce au avut o contribuţie de peste cinci milioane de lei la primele subscrise în in intervalul ianuarie-iunie 2011”, se arată într-un comunicat al ING Asigurări de Viaţă.

În perioada analizată, compania a obţinut un profit brut de 6,85 milioane de lei, comparativ cu 15,1 milioane de lei în aceeaşi perioadă a anului 2011.

Directorul financiar al ING Asigurări de Viaţă, Adrian Lupescu, spune că provocările care ţin de cadrul economic local şi internaţional au continuat să influenţeze industria de asigurări de viaţă în 2012, generând presiuni asupra veniturilor şi capacităţii de economisire a populaţiei.

„În acelaşi timp, nivelul de incertitudine din pieţele financiare a determinat consumatorii să se îndrepte cu precădere către produsele tradiţionale, confortabile unui public mai larg, din punct de vedere al resurselor financiare necesare şi complexităţii, ducând la o restrângere a apetitului pentru produsele de investiţii cu primă unică”, a spus Lupescu.
Valoarea activelor financiare în administrare s-a situat la nivelul de 2,23 miliarde de lei la 30 iunie, în creştere cu aproape 5% faţă de aceeaşi perioadă din 2011.

În ceea ce priveşte portofoliul de asigurări noi din 2012, datele companiei arată consolidarea apetitului clienţilor pentru produsele tradiţionale, numărul de contracte de acest tip încheiate în primele şase luni fiind cu 21% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

„În portofoliul de asigurări încheiate la ING în primele şase luni din 2012 nivelul mediu al sumei asigurate este de 50.346 lei, în creştere cu 12% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, iar prima brută medie este de 1.575 lei, în creştere cu 2% faţă de intervalul similar din 2011”, se spune în comunicat.

În prima jumătate a anului, ING Asigurări de Viaţă a plătit clienţilor beneficii pentru evenimente asigurate şi contracte ajunse la maturitate de aproape 41 milioane de lei, cu 39% mai mult faţă de aceeaşi perioadă din 2011.
Marja de solvabilitate disponibilă a ING Asigurări de Viaţă este 1,79 (nivelul minim prevăzut de legislaţie este 1), iar coeficientul de lichiditate este de 4,84 (nivelul minim prevăzut de legislaţie este 1).

Te-ar mai putea interesa și
Pierderile companiilor străine de pe urma ieşirii de pe piaţa din Rusia depăşesc 107 miliarde de dolari – Reuters
Pierderile companiilor străine de pe urma ieşirii de pe piaţa din Rusia depăşesc 107 miliarde de dolari – Reuters
Exodul din Rusia a corporaţiilor străine începând din 2022, după ce aceasta a invadat Ucraina, a dus la pierderi ale companiilor străine de peste 107 miliarde de dolari din deprecieri de active......
CFR Călători: Duminică, transportul feroviar de călători trece la ora de vară. Se anulează un tren spre Aeroportul Otopeni
CFR Călători: Duminică, transportul feroviar de călători trece la ora de vară. Se anulează un tren spre Aeroportul ...
CFR Călători informează că începând cu data de 31 martie 2024, în activitatea de transport feroviar se va trece la ...
Antibiotice Iași a pus în funcțiune o centrală fotovoltaică de 2,5 MW, proiect finanțat din PNRR
Antibiotice Iași a pus în funcțiune o centrală fotovoltaică de 2,5 MW, proiect finanțat din PNRR
Antibiotice Iași a pus în funcțiune o centrală electrică fotovoltaică de 2,5 MW, investiție ce face parte din strategia ...
Lista autostrăzilor şi drumurilor expres preluate de CNIR de la CNAIR, după operaţionalizarea sa
Lista autostrăzilor şi drumurilor expres preluate de CNIR de la CNAIR, după operaţionalizarea sa
Compania Naţională de Investiţii Rutiere (CNIR) a preluat de la Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii ...