Subscrierile ING Asigurări au scăzut în primul semestru cu 1,1%

 Primele subscrise de ING Asigurări de Viaţă au scăzut cu 1,1% în prima jumătate a anului, la 269,7 milioane de lei, iar profitul brut a coborât cu 54,6%, la 6,85 milioane de lei, reiese din datele subsidiarei locale a grupului financiar ING (Olanda).
Economica.net - joi, 09 aug. 2012, 11:51
Subscrierile ING Asigurări au scăzut în primul semestru cu 1,1%

„Volumul primelor subscrise de ING în prima jumătate a anului 2012 se situează la 269,7 milioane de lei, comparativ cu 272,7 milioane de lei în perioada similară din 2011, înregistrând o diminuare de 1,1%, în contextul în care condiţiile de piaţă nu au mai fost favorabile lansării de noi produse cu primă unică, ce au avut o contribuţie de peste cinci milioane de lei la primele subscrise în in intervalul ianuarie-iunie 2011”, se arată într-un comunicat al ING Asigurări de Viaţă.

În perioada analizată, compania a obţinut un profit brut de 6,85 milioane de lei, comparativ cu 15,1 milioane de lei în aceeaşi perioadă a anului 2011.

Directorul financiar al ING Asigurări de Viaţă, Adrian Lupescu, spune că provocările care ţin de cadrul economic local şi internaţional au continuat să influenţeze industria de asigurări de viaţă în 2012, generând presiuni asupra veniturilor şi capacităţii de economisire a populaţiei.

„În acelaşi timp, nivelul de incertitudine din pieţele financiare a determinat consumatorii să se îndrepte cu precădere către produsele tradiţionale, confortabile unui public mai larg, din punct de vedere al resurselor financiare necesare şi complexităţii, ducând la o restrângere a apetitului pentru produsele de investiţii cu primă unică”, a spus Lupescu.
Valoarea activelor financiare în administrare s-a situat la nivelul de 2,23 miliarde de lei la 30 iunie, în creştere cu aproape 5% faţă de aceeaşi perioadă din 2011.

În ceea ce priveşte portofoliul de asigurări noi din 2012, datele companiei arată consolidarea apetitului clienţilor pentru produsele tradiţionale, numărul de contracte de acest tip încheiate în primele şase luni fiind cu 21% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

„În portofoliul de asigurări încheiate la ING în primele şase luni din 2012 nivelul mediu al sumei asigurate este de 50.346 lei, în creştere cu 12% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, iar prima brută medie este de 1.575 lei, în creştere cu 2% faţă de intervalul similar din 2011”, se spune în comunicat.

În prima jumătate a anului, ING Asigurări de Viaţă a plătit clienţilor beneficii pentru evenimente asigurate şi contracte ajunse la maturitate de aproape 41 milioane de lei, cu 39% mai mult faţă de aceeaşi perioadă din 2011.
Marja de solvabilitate disponibilă a ING Asigurări de Viaţă este 1,79 (nivelul minim prevăzut de legislaţie este 1), iar coeficientul de lichiditate este de 4,84 (nivelul minim prevăzut de legislaţie este 1).

Te-ar mai putea interesa și
Dyson duce experiența audio la un alt nivel prin lansarea noilor căști, Dyson OnTrac (P)
Dyson duce experiența audio la un alt nivel prin lansarea noilor căști, Dyson OnTrac (P)
Dyson lansează primele sale căști de înaltă fidelitate, exclusiv audio: căștile Dyson OnTrac. Oferind cea mai bună anulare a zgomotului din clasa lor, aceste căști oferă până la 55 de......
Anunț important de la PPC (fosta Enel) în aceste zile caniculare
Anunț important de la PPC (fosta Enel) în aceste zile caniculare
Un număr de 47 de magazine ale PPC Energie și PPC Energie Muntenia din București și mai multe orașe ale țării au deschis ...
Meta negociază preluarea a unui pachet de 5% din acțiunile producătorului de ochelari Ray-Ban
Meta negociază preluarea a unui pachet de 5% din acțiunile producătorului de ochelari Ray-Ban
Gigantul social media Meta Platforms poartă discuţii pentru preluarea unei participaţii de aproximativ 5% la EssilorLuxottica, ...
Companiile Rețele Electrice obțin credite de 1 miliard de lei de la un consorțiu de bănci condus de BERD, pentru a finanța programele de investiții
Companiile Rețele Electrice obțin credite de 1 miliard de lei de la un consorțiu de bănci condus de BERD, pentru a finanța ...
Companiile Rețele Electrice, parte a Grupului PPC, au semnat astăzi contracte de creditare în valoare de un miliard de ...