Subscrierile ING Asigurări de Viaţă au crescut cu 2,3% în primul trimestru, la 136,3 mil. lei

ING Asigurări de Viaţă a obţinut în primul trimestru subscrieri din prime de 136,3 milioane de lei, în creştere cu 2,3% faţă de intervalul similar din 2012, în timp ce profitul brut a scăzut cu 67,9%, la 1,81 milioane de lei, a anunţat compania.
Economica.net - joi, 09 mai 2013, 10:18
Subscrierile ING Asigurări de Viaţă au crescut cu 2,3% în primul trimestru, la 136,3 mil. lei

Potrivit datelor asigurătorului, portofoliul de asigurări încheiate de ING în primul trimestru a crescut cu peste 5% faţă de cel realizat în aceeaşi perioadă din 2012, circa 70% din totalul poliţelor subscrise fiind de tip tradiţional.

„Astfel, începutul anului a majorat ponderea contractelor tradiţionale la 47% din portofoliul total în vigoare, faţă de 45% cât era în aceeaşi perioadă a anului trecut”, se arată într-un comunicat al asigurătorului.

În primele trei luni, ING Asigurări de Viaţă a plătit clienţilor beneficii pentru evenimente asigurate şi contracte ajunse la maturitate de 28,94 milioane de lei, cu 31,8% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Peste 77% din această sumă, respectiv 22,39 milioane de lei, reprezintă beneficii pentru contracte ajunse la maturitate.

Prima anualizată medie alocată de clienţii care au încheiat o poliţă de asigurare de viaţă la ING în primul trimestru a fost de 1.682 lei, cu 8% mai mult faţă de intervalul similar din 2012.

Valoarea activelor financiare în administrare a crescut cu 6,8%, la 2,36 miliarde de lei la 31 martie.

Marja de solvabilitate disponibilă a ING Asigurări de Viaţă este 1,7 faţă de nivelul minim cerut de lege de 1, iar coeficientul de lichiditate este de 4,6 comparativ cu nivelul minim regelementat (1).

Pe segmentul de pensii facultative, activele nete aferente celor două fonduri din administrarea ING Asigurări de Viaţă au depăşit 300 de milioane de lei, în creştere cu peste 34% faţă de acelaşi interval din 2012.

„Începutul anului 2013 a readus în prim plan tensiunea latentă în economia europeană şi perspectiva unui alt an marcat de instabilitate. În aceste condiţii, pe plan local persistă scepticismul privind o revenire mai rapidă a economiei şi lipsa de încredere a oamenilor faţă de viitor care, dublate de stagnarea veniturilor, diminuează capacitatea populaţiei de a economisi pentru obiectivele de planificare financiară”, a declarat directorul general al companiei, Bram Boon.

În primul trimestru, ING Asigurări de Viaţă a obţinut un profit brut estimat de 1,81 milioane de lei, comparativ cu 5,63 milioane de lei în perioada ianuarie-martie 2012.

„Rezultatul este unul previzionat, asumat ca nivel de normalitate în contextul economic actual şi reflectă proiectele majore de investiţii realizate. Principalele direcţii de investiţii au vizat continuarea proiectelor demarate în trecut, precum cele pentru alinierea la noile standarde de raportare în domeniul asigurărilor – inclusiv Solvency II şi implementarea de soluţii tehnice de înaltă performanţă pentru automatizarea proceselor – şi totodată pentru creşterea beneficiilor oferite clienţilor. În această direcţie se înscriu investiţiile realizate pentru integrarea de noi funcţionalităţi în portalul MyING, dar şi pentru de dezvoltarea canalelor de distribuţie şi creşterea profesionalismului forţei de vânzări”, se spune în comunicat.

ING Asigurări de Viaţă, parte a grupului olandez ING, este cea mai mare companie de profil de pe piaţa românească.

Principalii competitori ai companiei sunt BCR Asigurări de Viaţă, companie deţinută de asigurătorul austriac Vienna Insurance Group, şi Metropolitan Life România, controlată de grupul american MetLife.

În 2012, primele subscrise de ING Asigurări de Viaţă au scăzut cu 1,8%, la 544,5 milioane lei.

Te-ar mai putea interesa și
Pierderile Electrolux s-au triplat în primul trimestru, dar sunt mai mici decât estimau analiştii
Pierderile Electrolux s-au triplat în primul trimestru, dar sunt mai mici decât estimau analiştii
Producătorul suedez de electrocasnice Electrolux a raportat vineri pierderi operaţionale semnificativ mai mari pentru primul trimestru al acestui an, ca urmare a cererii slabe şi a......
România are cel mai mare deficit comercial de pe urma comerţului extra-UE cu medicamente şi produse farmaceutice
România are cel mai mare deficit comercial de pe urma comerţului extra-UE cu medicamente şi produse farmaceutice
Exporturile UE de produse medicale şi farmaceutice în ţările din afara blocului comunitar au scăzut cu 3,5% în 2023, ...
Generarea de idei a devenit mai simplă
Generarea de idei a devenit mai simplă
Una dintre principalele dificultăți întâmpinate în munca de la distanță sau în regim hibrid este găsirea unor metode ...
Tona de cupru a trecut pragul de 10.000 de dolari, pe fondul unui aşteptat deficit de aprovizionare
Tona de cupru a trecut pragul de 10.000 de dolari, pe fondul unui aşteptat deficit de aprovizionare
Cotaţiile la cupru au trecut vineri pragul de 10.000 de dolari pe tonă, pentru prima dată în ultimii doi ani, pe fondul ...