1EUR = 4.7694 RON | Bucureşti 14 º

Companii

Hidroelectrica, după ce a scăpat de băieţii deştepţi: vinde curent la preţ dublu pe bursă

Preţul iniţial cu care Hidroelectrica venise pe OPCOM era de 185 lei/MWh. La licitaţie au fost zeci de firme interesate

19 iul, 2012 | ECONOMICA.net

Hidroelectrica a vândut pe bursă cu 255 lei/MWh şi 256 lei/ MWh două pachete de energie de câte 12.400 MWh, livrată în vârf, companiilor Repower Furnizare, respectiv CEZ Trade, la prima ieşire pe piaţa liberă a companiei de stat. Oferta Hidroelectrica fusese depusă în urmă cu o săptămână la un preţ minim de pornire a licitaţiei de 185 lei/MWh. La licitaţia pentru primul pachet au participat 21 de firme iar la cea pentru al doilea pachet 16 firme .

Până acum Hidroelectrica nu a putut să iasă pe bursă pentru că nu avea suficientă energie. O mare parte din electricitatea produsă era arondată, prin contracte bilaterale, de traderii de energie, aşa numiţii „băieţi deştepţi”. În urmă cu două săptămâni, administratorul judiciar al Hidroelectrica a rupt un contract cu unul dintre „băieţii deştepţi”- firma gălăţeană Euro P.E.C. Astfel, s-a disponibilizat o mică cantitate de energie care a putut fi pusă acum pe bursă. Cele mai mari contracte bilaterale sunt făcute la un preţ de 130 lei/MWh.

Repower Furnizare este o companie cu acţionariat majoritar elveţian care se ocupă cu vânzare şi cumpărarea de electricitate şi gaze. CEZ Trade este o subsdiară a cehilor de la CEZ care se ocupă cu distribuţia şi furnizarea de energie electrică în Oltenia

Hidroelectrica este în insolvenţă din 20 iunie.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO