Succesorii lui Buffet la conducerea Berkshire au obţinut rezultate mai bune

Doi manageri de investiţii angajaţi de Warren Buffet, şeful Berkshire Hathaway, în cadrul unui plan de succesiune la conducere companiei, au obţinut anul trecut randamente mai bune decât Buffet, care nu şi-a atins obiectivul pentru prima dată de la preluarea controlului Berkshire în 1965.
Economica.net - lun, 20 ian. 2014, 08:48
Succesorii lui Buffet la conducerea Berkshire au obţinut rezultate mai bune

Miliardarul de 83 de ani i-a angajat pe managerii Todd Combs şi Ted Weschler pentru a prelua eventual conducerea companiei, dar nu are planuri pentru a se retrage.

Rezultatele lui Combs şi Weschler au depăşit în 2013, pentru al doilea an consecutiv, pe cele ale şefului lor, dar şi evoluţia indicelui S&P 500, care a crescut cu 32% incluzând dividendele, au declarat surse apropiate situaţiei pentru Wall Street Journal.

Sursele publicaţiei americane nu au dezvăluit cu cât au depăşit cei doi evoluţia S&P 500, dar în 2012 rezultatul a fost mai bun cu peste 10 puncte procentuale.

 Totodată, Buffet s-a situat sub propria ţintă pentru profitul conglomeratului Berkshire pentru prima dată de la preluarea controlului companiei.

Miliardarul a declarat repetat că vrea să crească valoarea netă a Berkshire mai rapid decât avansul S&P 500 pentru o perioadă de cinci ani. Din cauza evoluţiei foarte bune a indicelui anul trecut, Buffet nu a reuşit să-şi atingă obiectivul, potrivit analiştilor şi calculelor Wall Street Journal.

Buffet a avertizat acţionarii că se aşteaptă să nu-şi respecte ţinta, însă este puţin probabil ca aceştia să fie supăraţi, scrie publicaţia americană, având în vedere că acţiunile Berkshire au urcat cu circa 30% anul trecut.

În urma performanţelor de anul trecut, succesorii lui Buffet au primit în administrare fonduri mai mari, de câte 7 miliarde de dolari, faţă de circa 3 miliarde de dolari la începutul lui 2012, au spus sursele.

Investiţiile celor doi rămân însă o parte redusă a portofoliului masiv deţinut de Berkshire în SUA, de peste 100 de miliarde de dolari. Valoarea de piaţă a companiei este de aproape 300 de miliarde de dolari.

Te-ar mai putea interesa și
Rabla Plus 2021: Persoanele fizice au achiziţionat 1.662 autovehicule noi şi 6 motociclete electrice
Rabla Plus 2021: Persoanele fizice au achiziţionat 1.662 autovehicule noi şi 6 motociclete electrice
Persoanele fizice au achiziţionat 1.662 autovehicule noi, dintre care 981 pur electrice şi 681 electrice hibride, şi 6 motociclete electrice în cadrul Programului Rabla Plus 2021, informează......
Inspecţii inopinate la 12 din cele mai mari edituri din România. Consiliul Concurenței suspectează că acestea au colaborat pentru eliminarea din piață a unui alt jucător
Inspecţii inopinate la 12 din cele mai mari edituri din România. Consiliul Concurenței suspectează că acestea au colaborat ...
12 dintre cele mai mari edituri din piață și Asociația Editurilor din România sunt investigate de către Consiliul Concurenței. ...
Zborul cu balonul în Turcia și curse charter spre Egipt, noutățile Hello Holidays pentru sezonul toamnă-iarnă
Zborul cu balonul în Turcia și curse charter spre Egipt, noutățile Hello Holidays pentru sezonul toamnă-iarnă
Agenția de turism Hello Holidays mizează pentru sezonul de toamnă-iarnă pe destinații precum Turcia și Egipt.
Angajaţii magazinelor Apple vor primi bonusuri de până la 1.000 de dolari
Angajaţii magazinelor Apple vor primi bonusuri de până la 1.000 de dolari
Apple Inc. îşi va recompensa luna viitoare angajaţii din magazine cu bonusuri de până la 1.000 de dolari, o decizie ...