Succesul „Angry Birds” atrage investiţii în alţi producătorii finlandezi de jocuri

Succesul "Angry Birds" ajută alţi producători finlandezi de jocuri pentru telefoanele mobile să îşi lanseze produsele, investitorii străini fiind atraşi în Finlanda de posibilitatea apariţiei altui fenomen similar, relatează Bloomberg.
Ion Dobreanu - vin, 23 nov. 2012, 12:58
Succesul

Între dezvoltatorii de jocuri care atrag atenţia se numără producătorii jocurilor „Clash of Clans”, „Hay Day” şi „Hill Climb Racing”. Fiecare dintre aceste jocuri au milioane de descărcări şi se află alături de „Angry Birds” în topul magazinului de aplicaţii al Apple.

Cu o rată anuală de creştere de 57%, industria jocurilor online a devenit un segment de dezvoltare de nişă pentru Finlanda, ţară cu 5 milioane de locuitori care încearcă să îşi diversifice economia, în condiţiile în care fostul lider mondial al telefoanelor mobile Nokia se reorganizează şi desfiinţează mii de locuri de muncă.

Producătorul „Angry Birds”, Rovio Entertainment, a atras anul trecut investiţii de 42 de milioane de dolari, iar succesul său a făcut ca dezvoltatori concurenţi locali precum Supercell şi Grey Area să beneficieze la rândul lor de susţinători internaţionali.

„Aici există o masă critică uimitoare. Odată ce ai un ecosistem viabil, se alimentează singur”, a declarat Sean Seton-Rogers, partener la Profounders Capital, care a participat alături de alţii investitori şi antreprenori la cel mai mare eveniment startup din regiunea nordică, organiat în această săptămână la Helsinki.

Jocul „Clash of Clans” produs de compania Supercell din Helsinki, era până la 21 noiembrie cea mai solicitată aplicaţie pentru iPhone în SUA, adică jucătorii au cheltuit cei mai mulţi bani, inclusiv pentru achiziţiile din cadrul jocului, potrivit site-ului appannie.com.

„Hill Climb Racing”, al dezvoltatorului finandez Fingersoft, a fost cea mai descărcată aplicaţie gratuită.

„Agry Birds” a fost numită în acest an, de către Apple, cea mai descărcată aplicaţie contra cost, iar „Angry Birds Star Wars” este în prezent cea mai populară aplicaţie contra cost, conform appannie.com.

Te-ar mai putea interesa și
Landul Bavaria negociază cu Intel pentru o uzină de cipuri
Landul Bavaria negociază cu Intel pentru o uzină de cipuri
Landul german Bavaria, „casa” BMW și Audi, se află în negocieri cu gigantul Intel pentru reazlizarea unei uzine producătoare de cipuri....
Eurostat: Consumul individual al românilor este la egalitate cu cel al estonienilor şi peste cel al grecilor
Eurostat: Consumul individual al românilor este la egalitate cu cel al estonienilor şi peste cel al grecilor
Consumul individual efectiv (AIC) per capita exprimat în paritatea puterii de cumpărare standard (PPS), un indicator al ...
BCE a înregistrat progrese cu noua strategie – Christine Lagarde
BCE a înregistrat progrese cu noua strategie – Christine Lagarde
Oficialii Băncii Centrale Europene au făcut la reuniunea din acest weekend "progrese importante" în reconfigurarea obiectivelor ...
Librăriile Diverta și-au cerut insolvența pentru a doua oară în 11 ani
Librăriile Diverta și-au cerut insolvența pentru a doua oară în 11 ani
Librăriile Diverta, deținute de omul de afaceri Octavian Radu, și-au cerut insolvența, potrivit Ziarului Financiar. Este ...