Succesul financiar al Ferrari atrage Maserati în hora creșterii prețurilor

Noul GranTurismo al mărcii Maserati va avea un preț majorat cu circa 50.000 de euro față de prima generație, ducând producătorul în zona de prețuri a Ferrari.
Robert Stan - mar, 04 oct. 2022, 08:51
Succesul financiar al Ferrari atrage Maserati în hora creșterii prețurilor

Italienii de la Maserati au prezentat a doua generație a modelului GranTurismo, vehicul care va ajunge pe piețe în 2023 cu două versiuni de motorizare – benzină și electric.

Odată cu prezentarea, care a țintit inclusiv piața nord-americană, William Peffer, CEO al diviziei din SUA, a dezvăluit că prețurile pentru GranTurismo se vor situa în jurul valorii de 200.000 de dolari/euro, sumă cu circa 50.000 de euro mai mare decât cea aferentă primei generații a modelului.

Astfel, Maserati GranTurismo intră în luptă directă cu modele precum Ferrari Roma, mașină cu un preț de bază de 200.000 de euro în Italia, și coupe-ul Aston Martin DB11, care costă 210.000 de euro. În ciuda majorării de prețuri pentru GranTurismo, cel mai scump Maserati rămâne modelul sport MC20 a cărui listă de prețuri începe de la 238.000 de euro.

Revenind la noul model Maserati GranTurismo, acesta va fi comercializat în trei versiuni dintre care două – Trofeo și Modena – vor avea sub capotă un motor de 3.0 litri, V6, alimentat cu benzină. Trebuie menționat că prima generația a modelului era echipată cu un motor V8 de origine Ferrari.

Grație motorului V6 Nettuno, dezvoltat „in house”, dar și optimizării șasiului și caroseriei, noul Maserati GranTurismo cântărește doar 1.795 de kilograme, cea mai mică greutate a unui coupe cu patru locuri de pe piață.

Varianta Trofeo dezvoltă 542 CP, are o viteză maximă este de 320 km/h și accelerează de la 0 la 100 km/h în 3,5 secunde. În același timp, Modena asigură șoferului „doar” 483 CP, o viteză maximă de 302 km/h și o accelerație 0 – 100 km/h în 3,9 secunde. Ambele variante sunt dotate cu tracțiune integrală și aceeași cutie automată de viteze cu opt rapoarte.

Cea de-a treia versiune a noului Maserati GranTursimo, Folgore, propulsează marca italiană în zona mașinilor electrice pentru prima dată în existența sa.

Pentru a uimi încă de la prima incursiune în zona mașinilor 100% electrice, Maserati a dotat GranTurismo Folgore cu trei motoare electrice – unul pentru puntea față și două pentru cea din spate – care dezvoltă împreună o putere utilizabilă continuă de 749 CP și o putere totală instalată de peste 1.183 CP.

Mașina are un acumulator de 92,5 kWh (83 kWh net) care asigură, conform producătorului, o autonomie WLTP estimată de 450 km. GranTuriamo Folgore utilizează tehnologia de 800 de volți care permite o încărcare rapidă a bateriei de până la 270 kW. Potrivit Maserati, astfel poate fi adăugată o autonomie de 100 km în doar cinci minute.

Toate cele trei variante GranTurismo, dar și viitorul GranCabrio, vor fi asamblate în uzina Mirafiori din Torino a grupului Stellantis, acolo unde se află deja în producție SUV-ul Levante.

Te-ar mai putea interesa și
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăţi pentru anul de cerere 2023 în suma totală de 123,99 de milioane de lei lei (24,93 de milioane de euro), în......
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 de locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată ...
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune ...
Sistemul naţional e-Transport este special creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală ...
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost suprasubscris cu peste 330%
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost ...
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) a anunțat astăzi ...