1EUR = 4.8750 RON | Bucureşti 25 º

News

Suceava: 1,8 mil. franci elveţieni pentru vehicule electrice şi 50 de puncte de încărcare

Primăria Suceava va cumpăra 18 autovehicule electrice, în special utilitare, furgonete, auto-cisternă şi chiar o maşină de curăţat gheaţa pe patinoar şi va înfiinţa în oraş 50 de puncte de încărcare, printr-un proiect finanţat de Guvernul Elveţiei cu 1,8 milioane de franci elveţieni.

23 oct, 2013 | Mediafax

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că prin proiectul "Vehicule electrice pentru o municipalitate verde", finanţat de Guvernul Elveţiei prin programul de cooperare elveţiano-român, Primăria va achiziţiona 18 vehicule electrice şi va înfiinţa 50 de puncte de încărcare.

El a menţionat că jumătate dintre punctele de încărcare sunt standard şi vor fi amplasate la Primărie, în parcările subterane, dar şi în alte parcări mari din municipiu, în special în zona comercială, iar alte 25 de puncte pentru încărcare rapidă vor fi amplasate în zone stradale, dar şi în parcări din zone cu trafic intens.

Lungu a precizat că la Primărie va fi înfiinţat un dispecerat care se va ocupa de aceste puncte de încărcare, iar cei care vor dori să le folosească vor primi un card.

Primarul a mai spus că pentru acest proiect este alocată suma de 1,8 milioane de franci elveţieni, urmând să fie achiziţionate autovehicule electrice necesare, cum ar fi furgonete, auto-măturătoare, auto-cisternă de apă sau maşină pentru întreţinerea gheţii de pe patinoar.

"Acest proiect are un impact deosebit prin reducerea emisiilor de CO2, dar şi prin economii la buget pentru carburanţi", a spus Ion Lungu.

Prin programul de cooperare elveţiano-român, vizând reducerea disparităţilor economice şi sociale în cadrul Uniunii Europene extinse, partea elveţiană alocă municipiului Suceava finanţare de aproximativ nouă milioane de euro, pentru trei proiecte, unul privind continuarea modernizării sistemului de iluminat public, un altul care prevede amenajarea unui sistem de încălzire a bazarului din municipiu folosind surse alternative de energie, iar al treilea de achiziţionare de autovehicule electrice.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO