Dan Șucu și Redport Capital construiesc peste 1.000 de locuințe lângă sediul Petrom din nordul Bucureștiului

Dezvoltatorul autohton Redport Capital, controlat de omul de afaceri Cosmin Savu-Cristescu, și grupul Mobexpert deținut de Dan Șucu au finalizat achiziția terenului de 4,4 ha de la Petrom. Valoarea tranzacției este de 13 milioane de euro. Pe teren se pot construi 1.000 de apartamente, iar lucrările de construcție încep în toamnă.
Alina Stanciu - mie, 08 mart. 2023, 09:07
Dan Șucu și Redport Capital construiesc peste 1.000 de locuințe lângă sediul Petrom din nordul Bucureștiului

Suprafața de teren cumpărată este împărțită în trei loturi, amplasate pe laturile clădirilor de birouri Petrom City, cu deschidere la Bulevardul Petroliștilor, respectiv Șoseaua Străulești, potrivit unui comunicat al companiilor. Pentru cele trei loturi achiziționate, Redport Capital este în proces avansat de planificare pentru construirea unui proiect rezidențial cu peste 1.000 de locuințe.

Dezvoltarea Infinity Nord este prevăzută să înceapă în toamna acestui an, urmând a se desfășura în mai multe etape până la livrarea completă, estimată a fi în 2030. Proiectul va reprezenta una dintre cele mai mari regenerări urbane de asemenea dimensiuni din București, urmând să ofere și zone mari de agrement, spații comerciale și opțiuni multiple pentru petrecerea timpului liber.

”Am finalizat una dintre cele mai importante tranzacții cu terenuri amplasate în zona de nord a Capitalei, lotul achiziționat oferindu-ne posibilitatea de a dezvolta un proiect fanion al întregii zone Străulești – care va deveni unul dintre principalii poli de dezvoltare ai Bucureștiului. Vom iniția un amplu proces de reconversie și regenerare urbană, atent planificat cu cei mai buni specialiști din domeniu, pentru a dezvolta Infinity Nord, un proiect la standarde internaționale, cu peste 1.000 de locuințe, care va deveni  un reper pentru piața rezidențială locală”, a declarat Cosmin Savu-Cristescu, managing director și acționar majoritar al grupului Redport.

Masterplanul de dezvoltare al zonei va fi realizat de Design International, o companie de arhitectură și design cu o istorie de aproape 60 de ani, cu sediul central în Londra și birouri în Shanghai, Milano sau Dubai, care a realizat proiecte de peste 10 milioane de metri pătrați în 45 de țări. Compania de arhitevctură a fost selectată prin concurs.

Dezvoltatorul mai construiește The Level Apartments, a căror prime două faze sunt deja livrate, iar următoarele două faze sunt în curs de pregătire.

”Intenționăm să construim un proiect ce va pune în aplicare o viziune de dezvoltare sustenabilă pentru următorii zeci de ani, care va remodela complet întreaga zonă Straulești pentru a o reintegra cu succes în peisajul orașului. Va fi un proiect corect și temeinic gândit, care va pune în prim plan ecosistemul din zona Petrom City, in mod deosebit pentru cei care vor locui aici”, a declarat Dan Șucu, fondator și acționar al grupului Mobexpert.

„Zona Străulești – Petrom City va deveni în curând unul dintre punctele cheie pe harta dezvoltării imobiliare din București, fiind deja încheiate tranzacții cu terenuri cu o valoare cumulată de mai multe zeci de milioane de euro, pe care pot fi construite peste 5.000 de apartamente”, a comentat Andrei Sârbu, CEO al companiei de consultanță imobiliară SVN Romania, care a oferit consultanță ambilor cumpărători.

Grupul Redport a fost fondat în 2016 de către Cosmin Savu – Cristescu și reprezintă un grup de companii specializate în construcții, investiții, dezvoltare și management de proiecte imobiliare. Compania a finalizat până în prezent proiectele The Level Apartments I și The Level Apartments II, însumând 175 de apartamente în urma unor investiții de 16 milioane de euro.

 

Te-ar mai putea interesa și
Aeroport Oradea: Selina Grup anunță finalizarea lucrărilor de extindere a pistei VIDEO
Aeroport Oradea: Selina Grup anunță finalizarea lucrărilor de extindere a pistei VIDEO
Selina Grup a anunțat că a finalizat lucrările de extindere a pistei Aeroportului Oradea, proiect finanțat prin POIM 2014 - 2020. Constructorul bihorean a prezentat și imagini video cu pistă......
Autostrada Bucureștiului A0: Au fost montate primele grinzi peste calea ferată pe lotul Aktor VIDEO
Autostrada Bucureștiului A0: Au fost montate primele grinzi peste calea ferată pe lotul Aktor VIDEO
Azi-noapte pe șantierul A0 Sud Lot 3 au fost montate primele două grinzi duble metalice pe deschiderea centrală a pasajului ...
UE nu are toţi aşii în mână pentru electrificarea parcului său auto. Este posibil să piardă pariul – auditor ECA
UE nu are toţi aşii în mână pentru electrificarea parcului său auto. Este posibil să piardă pariul – auditor ECA
Curtea de Conturi Europeană a publicat luni un punct de vedere conform căruia planul Uniunii Europene de a interzice, începând ...
Secretarul de stat Blinken respinge acuzaţia că SUA aplică un dublu standard pentru Israel
Secretarul de stat Blinken respinge acuzaţia că SUA aplică un dublu standard pentru Israel
Secretarul de stat american Antony Blinken a negat luni că Statele Unite folosesc un dublu standard la aplicarea legislaţiei ...