Clasamentul răcoritoarelor cu cele mai multe E-uri. Mărcile proprii sunt în top

Răcoritoarele tip ceai conţin atât un număr considerabil de E-uri, dar şi zahăr şi alţi îndulcitori. O marcă din cinci conţine 7 E-uri, indică un studiu realizat de Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România.
Economica.net - mar, 05 nov. 2013, 12:08
Clasamentul răcoritoarelor cu cele mai multe E-uri. Mărcile proprii sunt în top
Aproximativ trei mărci de băuturi răcoritoare tip ceai din opt (35.71 %) conţin un numar de 3 E-uri, 28.57 % au  in continut un numar de 2 E-uri, iar 21.42 % au un continut de 7 E-uri, se arată într-un studiu realizat de Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons care a analizat etichetele a 14 produse de acest timp. Mai mult, 2 din cele 14 sortimente de sucuri analizate conţin 8 E-uri. In cadrul studiului au fost analizate 14 de tipuri de produse, achizitionate in mod aleatoriu si anonim de catre reprezentatii Asociatiei.
 
Mărcile  cu cele mai multe E-uri
 
Conform Asociatiei, cele mai multe E-uri (opt) se regasesc in doua sortimente de bauturi racoritoare tip ceai comercializate de retailerul german Lidl. Este vorba despre Ice Tea lamaie-Bautura racoritoare  necarbonatata cu aroma de lamaie si extract de ceai negru si Ice Tea Piersici-Bautura racoritoare  necarbonatata cu aroma de piersici si extract de ceai negru. Urmeaza „ceaiurile” comercializate sub brandurile proprii ale retailerilor Carrefour şi Real (Carrefour Discount Ice Tea cu aroma de lamaie, Carrefour Discount Ice Tea cu aroma de piersica si respectiv Bautura racoritoare necarbonatat a aroma de ceai si de lamaie) cu cate 7 E-uri. cele mai putine E-uri (3) se regasesc in unele dintre sortimentele produse de Cocva Cola HBC sub brandul Nestea.
 
 
 
 
Lista completa aici

Mult zahar si indulcitori

Din punct de vedere al continutului de zahar si /sau indulcitori, 35.71 % de racoritoare tip ceai au in continut atat zahar cat si indulcitori iar 28.57 % au in continut doar zahar.

Distribuitorii care au fost analizati in cadrul studiului sunt urmatorii : S.C. Coca – Cola HBC Romania S.R.L., Quadrant Amroq Beverages S.R.L., S.C. Carrefour Romania S.A., real, – Hypermarket Romania S.R.L. si S.C. Lidl Discount S.R.L.

Studiul face parte dintr-un proiect de monitorizare a produselor si serviciilor comercializate pe piata romaneasca, derulat de Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania –  A.N.P.C.P.P.S.Romania – InfoCons in cadrul consortiului I.C.R.T. –  International Consumer Research&Testing pentru  produse si servicii la standarde europene, pentru ca alegerea cetateanului consumator sa fie facuta in cunostinta de cauza.

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S.Romania – o9atitudine ! – InfoCons, unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Transportul aerian de pasageri se redresează mult mai lent decât s-a prognozat
Transportul aerian de pasageri se redresează mult mai lent decât s-a prognozat
Transportul aerian pe plan global se va redresa mult mai lent decât se estima anterior, în urma pandemiei de coronavirus (COVID-19), deoarece întârzierile din campania de vaccinare şi......
Centura București: Au fost forați 251 de piloți din cei 372 necesari pasajului Olteniței – secretar de stat
Centura București: Au fost forați 251 de piloți din cei 372 necesari pasajului Olteniței – secretar de stat
Secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu a anunțat miercuri că au fost forați 251 de piloți din ...
Cafenelele și restaurantele s-au redeschis începând de astăzi în Danemarca
Cafenelele și restaurantele s-au redeschis începând de astăzi în Danemarca
Odată cu redeschiderea muzeelor, a cafenelelor, barurilor, restaurantelor şi a teraselor, Copenhaga revine miercuri la ...
Alocația de hrană din spitale va crește începând din luna mai cu peste 100%
Alocația de hrană din spitale va crește începând din luna mai cu peste 100%
Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, o hotărâre care prevede că începând cu luna mai 2021 alocaţia de hrană ...