Suedezii de la Geveko ies din afacerea Plastidrum. CNADNR rămâne cu 10% din firma de marcaje rutiere

Grupul suedez Geveko a anunţat vineri că a cedat unei persoane fizice, Adrian Mugurel Teodorescu, participaţia de 90% deţinută la firma de marcaje rutiere Plastidrum, unde asociat cu o participaţie minoritară, de 10%, este CNADNR.
Economica.net - vin, 29 nov. 2013, 16:33
Suedezii de la Geveko ies din afacerea Plastidrum. CNADNR rămâne cu 10% din firma de marcaje rutiere

Geveko a anunţat că a încheiat vineri un acord prin care participaţia de 90% deţinută la Plastidrum este transferată lui Teodorescu.

Preţul acţiunilor a fost stabilit la 1 euro, iar acordul include garanţii de plată de 2,5 milioane de euro pe parcursul a doi ani. Plăţile sunt asigurate prin angajamente legate de activele fixe ale Plastidrum.

„Vânzarea Plastidrum SRL este faza finală a strategiei Geveko de concentrare pe operaţiunile de bază şi ne dă posibilitatea de a aplica programul de îmbunătăţire a profitabilităţii”, a declarat într-un comunicat directorul general executiv al Geveko, Goran Eklung.

Din comunicatul grupului suedez nu este clar dacă suma de 1 euro va fi plătită pe acţiune sau pe întreg pachetul deţinut de Geveko. Reprezentanţii Geveko nu au răspuns solicitării MEDIAFAX pe această temă până la ora transmiterii acestei ştiri.

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului accesate vineri, Plastidrum este controlată de Plastiroute Holding AG (90%), cu sediul în Elveţia, firmă deţinută integral de Geveko, iar diferenţa de 10% aparţine CNADNR.

Firma are un capital social de 6,9 milioane lei, împărţit în 692.660 de acţiuni.

Plastidrum a încheiat în 2006 mai multe contracte, în valoare totală de 87 de milioane euro, pentru întreţinerea marcajelor rutiere pe drumurile naţionale, acordurile având o durată de cinci ani, potrivit datelor comunicate de Geveko la acea dată.

Consiliul Concurenţei a anunţat în noiembrie 2012 că a sancţionat cinci firme, printre care şi Plastidrum, cu o amendă în valoare totală de 3 milioane de lei, pentru trucarea unei licitaţii organizată de CNADNR privind un contract de lucrări de marcaje rutiere. Firma Plastidrum SRL a fost amendată cu 1,56 milioane lei.

În urmă cu aproximativ două luni, un material publicat de Ştirile ProTV relata că o firmă deţinută de fratele directorului de achiziţii de la Compania de Drumuri şi o altă societate au câştigat un contract de 6 milioane de euro pentru lucrări de marcaje rutiere.

Pentru aceste lucrări au concurat cinci firme, care au depus ofertele la sfârşitul lunii martie 2013. Cu două săptămâni mai devreme, şef al direcţiei de achiziţii publice cu finanţare de la stat a fost numit Teodor Răzvan Emil Teodorescu.

După patru luni de la această numire, licitaţia a fost câştigată de asocierea dintre Teo Trans Consulting şi Anduna Servimob. Patronul Teo Trans Consulting este Adrian Mugurel Teodorescu, fratele directorului din cadrul CNADNR, potrivit ProTV.

Contactaţi vineri de MEDIAFAX, reprezentanţii CNADNR au afirmat că Teodorescu nu mai lucrează în companie, fără alte detalii.

Plastidrum a înregistrat anul trecut afaceri de 12,8 milioane lei, pierderi de 14,7 milioane lei, datorii de 30,1 milioane lei şi creanţe de 8,2 milioane lei, potrivit datelor raportate la Ministerul de Finanţe.

Te-ar mai putea interesa și
Mircea Fechet: Comisia Europeană a clasat miercuri o cauză de infringement deschisă împotriva României şi a închis un dosar EU-Pilot
Mircea Fechet: Comisia Europeană a clasat miercuri o cauză de infringement deschisă împotriva României şi a închis ...
Comisia Europeană a clasat miercuri o cauză de infringement deschisă împotriva României şi a închis un dosar EU-Pilot, informează ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet,......
Restart Energy a finalizat lucrările la o centrală solară pentru compania Romtextil, care au costat peste jumătate de milion de euro
Restart Energy a finalizat lucrările la o centrală solară pentru compania Romtextil, care au costat peste jumătate de ...
Restart Energy a anunțat astăzi că a finalizat construcția și instalarea unui sistem de generare a energiei fotovoltaice ...
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP Inc. au anunțat un parteneriat istoric, pe mai mulți ani pentru promovarea inovării sustenabile și pentru ...
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Producătorul de armament VMZ Sopot, companie deţinută de statul bulgar, a raportat venituri record de 828 de milioane ...