Suedia a deschis o investigaţie preliminară privind Volkswagen

Direcţia Antifraudă din Suedia a anunţat, marţi, că a deschis o investigaţie preliminară împotriva producătorului german de autovehicule Volkswagen (VW) pentru fraudă gravă, ca urmare a scandalului privind manipularea testelor de emisii, relatează agenţia EFE.
Economica.net - mar, 12 ian. 2016, 11:39
Suedia a deschis o investigaţie preliminară privind Volkswagen

Cazul se bazează pe informaţiile conform cărora pe autovehiculele fabricate de VW au fost instalate ‘dispozitive trucate’ pentru ca valorile emisiilor de oxid de nitrogen să nu depăşească maximele fixate de Uniunea Europeană, conform comunicatului.

Investigaţiile se concentrează pe autovehiculele fabricate între 2009 şi 2015, autorizate iniţial de Oficiul Federal de Transport Auto german (KBA) şi apoi de Direcţia Generală de Transport suedeză, şi care au fost vândute în ţara nordică.

Volkswagen, care a anunţat ‘colaborarea totală’, se confruntă şi cu un posibil delict de fals în acte într-un caz ce ar putea implica dare de mită, a avertizat Fiscul, care colaborează cu autorităţile din alte ţări afectate.

Guvernul american a prezentat în urmă cu o săptămână o plângere împotriva companiei germane, prin care o acuză pe această de delicte de mediu, prin trucarea motoarelor la circa 600.000 de autovehicule, pentru a trece testele de emisii poluante.

Agenţia pentru Protecţia Mediului din SUA a dezvăluit în septembrie anul trecut trucarea autovehiculelor diesel ale VW, fapt recunoscut de grupul german.

Te-ar mai putea interesa și
Intesa Sanpaolo vrea să plătească acţionarilor dividende de 3,3 miliarde de euro
Intesa Sanpaolo vrea să plătească acţionarilor dividende de 3,3 miliarde de euro
Cel mai mare grup bancar italian, Intesa Sanpaolo SpA, a îmbunătăţit estimarea anuală de profit, după rezultate trimestriale peste aşteptări, şi a anunţat că intenţionează să returneze......
Ce se întâmplă cu leul azi – curs valutar interbancar 05.08.2021
Ce se întâmplă cu leul azi – curs valutar interbancar 05.08.2021
Euro începe ziua aproape de nivelul anunţat ieri de Banca Naţională. Dolarul creşte uşor.
Firmele de asigurare vând „la suprapreț” asigurările obligatorii pentru toți românii cu credite. Daunele plătite sunt aproape neglijabile
Firmele de asigurare vând „la suprapreț” asigurările obligatorii pentru toți românii cu credite. Daunele ...
Că majoritatea covârșitoare a românilor nu își asigură locuința decât dacă este obligatoriu este un lucru cunoscut, ...
România, în Top 10 ţări cu cele mai multe răspândiri de malware
România, în Top 10 ţări cu cele mai multe răspândiri de malware
Volumul tentativelor de ransomware stabilește un record în prima jumătate a anului, şi a ajuns la 304,7 de milioane, ...