Superofertă? Un furnizor român vinde acum gaze populației la jumătate de preț

Nova Power and Gas, un funizor cu capital românesc, vine cu o ofertă de gaze naturale ce pare imbatabilă pentru consumatorii casnici. Oferta este însă limitată și sunt mai multe lucruri de care trebuie ținut cont.
Mihai Nicuţ - lun, 07 feb. 2022, 09:47
Superofertă? Un furnizor român vinde acum gaze populației la jumătate de preț

Furnizorul are o ofertă denumită Nova 24 Flex ce vine cu un preț al gazelor de doar 200 de lei/MWh, la care se adaugă tarifele de rețea și taxele, potrivit datelor încărcare de companie în comparatorul de prețuri al ANRE. Prețul este la mai puțin de jumătate față de cel oferit de E.On, care acum cel mai bun preț din piață, cel puțin 500 de lei doar pentru prețul gazelor marfă.

Potrivit acestei oferte, un consumator din București ar plăti în total 286 de lei/MWh, cu tot cu taxe și tarife.

Oferta are însă mai multe condiții de care trebuie ținut cont

Oferta este valabilă doar până în data de 10 februarie.

Dacă acceptați oferta, trebuie să știți ca ea se referă la un contract încheiat pe o perioadă de doi ani.

Prețul contractului, cel de 200 de lei fără tarife și taxe de rețea, nu este fix, ci variabil. Prețul poate crește în urma creșterii prețului de pe piața spot a gazelor, dar furnizorul își rezervă dreptul de a-l modifica și în alte circumstanțe. Cel puțin din lecturarea draftului de contract nu reiese că s-ar plăti compensații în cazul în care clientul iese din contract mai devreme de doi ani.

Iată exact formularea din contract:

“Prețul de contract, pentru fiecare loc de consum, este constituit astfel: prețul gazelor naturale , cost de transport și tarif de distribuție precum şi orice alte taxe prevăzute de legislația în vigoare.

Prețul gazelor naturale se poate modifica ca urmare a variației prețurilor de achiziție din piața angro și a costurilor specifice care au stat la baza stabilirii prețului gazelor naturale, ca urmare a variației PZU de minim +/-10%, inclusiv alte modificări ale metodologiei de calcul cu privire la achiziție.

Orice modificare a prețului gazelor naturale se va face cu notificarea Clientului nu mai târziu de sfârșitul primei perioade de facturare care urmează intrării în vigoare a majorării, fără a fi nevoie de încheierea unui act adițional, Furnizorul notificând Clientul în baza unei notificări transmise prin intermediul facturii, e-mail, SMS sau notificare scrisă, anexată facturii. Clientul are dreptul de a denunța unilateral, în mod gratuit, contractul, în cazul în care nu acceptă noile condiții”.

De asemenea, plata se face în avans față de luna consumului efectiv, pe baza convenției de consum încheiată cu furnizorul. Din contract se mai înțelege și că prețul poate crește dacă într-o lună, de exemplu, consumul clientului este mai mare decât cel contractat”

Companie românească, parte din grupul E-INFRA, activă pe piaţa de energie electrică şi gaze naturale încă din 2007, Nova Power & Gas este furnizor de energie electrică și gaze naturale, producător de energie verde și distribuitor de gaze naturale. Nova furnizează energie pentru clienți casnici și industriali în piața liberă de energie și este investitor și în proiecte de dezvoltare de infrastructură energetică.

Grupul E-INFRA este activ în domeniul infrastructurii de energie și telecomunicații, prin Nova Power & Gas, Electrogrup, Netcity Telecom și Direct One. Are capital integral românesc și o cifră anuală de afaceri de peste 120 milioane de euro – cifră din 2020.

 

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...