Suplimentarea cu peste 7,6 mil. de euro a fondurilor pentru consolidarea sediului PMB, aprobată

CGMB a aprobat, luni, proiectul de hotărâre privind creşterea sumei pentru consolidarea imobilului în care a funcţionat sediul municipalităţii, din Bulevardul Regina Elisabeta, cu peste 7,6 milioane de euro, banii fiind necesari ca urmare a suplimentării lucrărilor stabilite iniţial.
Economica.net - lun, 25 feb. 2013, 16:57
Suplimentarea cu peste 7,6 mil. de euro a fondurilor pentru consolidarea sediului PMB, aprobată

Potrivit proiectului de hotărâre, clădirea Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) a fost expertizată în 2005 de societatea Proescom SRL, care a emis şi soluţia pentru consolidarea imobilului. În acest sens, societatea Proescom a elaborat un proiect în care soluţia propusă pentru consolidare a fost aceea a „metodei de izolare a bazei clădirii”.

Valoarea totală a investiţiei a fost 53.470.000 de lei, respectiv 10.542.137 de euro fără TVA, la un curs de 3,5 lei pentru un euro, proiectul privind indicatorii investiţiei fiind aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) la jumătatea lunii mai a anului 2008.

Realizarea lucrărilor de consolidare este făcută de firma Rotary Construct SRL, iar consultanţa tehnică de specialitate acordată pe perioada efectuării lucrărilor este asigurată de societatea European Business Consult SRL.

După începerea lucrărilor, a fost necesară completarea expertizei tehnice existente, dar şi refacerea soluţiei de consolidare pentru punere în siguranţă a imobilului din punct de vedere seismic, lucru care a dus la suplimentarea lucrărilor care trebuie efectuate, dar şi la modificarea soluţiei iniţiale propuse pentru consolidare.

Soluţia iniţială de consolidare a clădirii Primăriei Municipiului Bucureşti prin metoda izolării bazei nu este suficientă pentru punerea în siguranţă a imobilului din punct de vedere seismic pentru partea de suprastructură a clădirii (deasupra planului de izolare) dacă se respectă cerinţele din avizul Tehnic al Comisiei Tehnice din cadrul MTI, se arată în raportul de specialitate al proiectul de hotărâre.

Potrivit expunerii de motive a proiectului, având în vedere modificările aduse proiectului de consolidare, dar şi lucrările suplimentare care sunt necesare, valoarea totală a investiţiei este de 81.733.950 de lei, adică aproximativ 18.163.100 de euro, inclusiv TVA, la un curs de 4,5 lei pentru un euro.

Primăria Capitalei s-a mutat în sediul de pe Splaiul Independenţei în martie 2010, pe perioada lucrărilor de consolidare şi reabilitare a clădirii de pe Bulevardul Regina Elisabeta.

Imobilul situat în Bulevardul Regina Elisabeta nr. 47, în Sectorul 5 al Capitalei, a fost realizat între anii 1906 şi 1911 după un proiect al arhitectului Petre Antonescu. Clădirea formată din subsol, parter şi patru etaje are o suprafaţă construită la sol de 3.814 metri pătraţi şi o arie construită desfăşurată de 21.992 de metri pătraţi.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...