Supralărgire Fabrica de Glucoză: se aşterne primul strat de asfalt la intrarea A3 în Bucureşti VIDEO

Cel mai important proiect de infrastructură rutieră din Nordul Capitalei prinde contur. Lucrările de supralărgire a Şoselei Fabrica de Glucoză, unde intră Autostrada Bucureşti – Ploieşti (A3) în Capitală, au ajuns în faza turnării balastului stabilizator. Urmează să fie aşternut primul strat de asfalt, anunţă Compania Municipală Dezvoltare Durabilă.
Anemona Andone - mar, 24 sept. 2019, 12:26
Supralărgire Fabrica de Glucoză: se aşterne primul strat de asfalt la intrarea A3 în Bucureşti VIDEO

„A început turnarea balastului stabilizator pe tronsonul cuprins între Șoseaua Petricani – Nod A3 și strada Intrarea Chefalului”, se arată într-o postare a Companiei Municipale Dezvoltare Durabilă cu privire la proiectul Supralărgire Fabrica de Glucoză.

După finalizarea acestei etape, va începe aşternerea primului strat de asfalt, se mai spune în postarea companiei municipalităţii. De altfel, pasionaţii de infrastructură au surprins marţi pe şantier un utilaj de asfalt şi o porţiune ce părea a avea un prim strat de asfalt.

Reprezentanţii companiei municipalităţii au mai spus că a fost finalizată și etapa de reproiectare a intersecției din zona străzii Intrarea Chefalului.

Aceştia au adăugat că proiectul de supralărgire a Șoselei Fabrica de Glucoză este cel mai important din Nordul Capitalei.

Proiectul presupune lărgirea la 4 benzi, două pentru fiecare sens de circulaţie, a arterei de 1,8 km lungime, între şoseaua Petricani – Nod A3 şi Calea Floreasca. Fiecare bandă va avea 3,5 metri lăţime, iar trotuarele vor include şi o pistă pentru biciclişti cu o lăţime de 1,5 metri pentru fiecare sens.

Intersecţiile pe care Şoseaua Fabrica de Glucoză le traversează vor fi reconfigurate şi va fi realizată racordarea la sensul giratoriu din zona Autostrăzii A3. De asemenea, vor fi amenajate noi spaţii verzi, iar iluminatul stradal va fi modernizat. Proiectul prevede şi amenajarea de parcări, a două drumuri colectoare şi semaforizare pe anumite segmente.

Primăria Municipiului Bucureşti precizează că dirigenţia de şantier este realizată de Compania Municipală Dezvoltare Durabilă Bucureşti iar executarea lucrărilor este asigurată de asocierea Straco Grup – Tracon – Primacons Group. Costul actualizat se ridică la circa 48 milioane lei fără TVA.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Producătorul și distribuitorul ieșean de produse profesionale de curățenie și dezinfecție Misavan a anunțat miercuri ...
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței de plafonare și compensare a facturilor la gaze și energie electrică. Vorbesc despre “grup infracțional organizat”
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței ...
Confederația sindicală “Cartel Alfa” a sesizat DNA În legătură cu adoptarea, de către Guvern, a ordonanței de ...
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Guvernul și-a asumat, în fața Comisiei Europene, să vândă cel puțin 20% din acțiunile deținute de statul român ...