1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

Extern

Surplusul comercial al Chinei a crescut cu peste 50% anul trecut, la 231 miliarde de dolari

Surplusul comercial al Chinei a avansat anul trecut cu peste 50%, la 231 miliarde de dolari, după trei ani de scădere, iar evoluţia exporturilor şi importurilor din decembrie indică un avans economic solid atât în China cât şi în străinătate, potrivit Financial Times.

10 ian, 2013 | Mediafax

În decembrie, China a înregistrat un surplus comercial de 31,6 miliarde de dolari, comparativ cu 19,6 miliarde de dolari în noiembrie. Exporturile au urcat cu 14,1% în decembrie, raportat la aceeaşi lună a anului anterior, în timp ce importurile s-au majorat cu 6%. Ambele rate au depăşit estimările analiştilor.

"Datele reconfirmă accelerarea economică din trimestrul al patrulea", a afirmat Shuang Ding, economist la Citi.

Analiştii se aşteaptă ca avansul economic să fi revenit spre 8% în trimestrul al patrulea, după şapte trimestre de încetinire.

Surplusul comercial mai mare asigură o importantă sursă de creştere economică pentru China, după ce ţara a fost afectată de declinul cererii externe de la declanşarea crizei financiare în 2008. De asemenea, indică o stabilizare în SUA şi Europa, principalele pieţe de export ale economiei chineze.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO