Surprinzător, Renault încă mizează pe diesel în segmentul B al pieței

Într-un moment în care aproape toți producătorii auto scot din gamele vehiculelor de mici dimensiuni variantele diesel, Renault anunță intrarea în oferta pentru Clio a unei motorizări Blue dCi.
Robert Stan - vin, 06 aug. 2021, 16:55
Surprinzător, Renault încă mizează pe diesel în segmentul B al pieței

Prezentată în toamna lui 2019, actuala generație Clio este o mașină de oraș care se mândrește cu cel mai mare ecran tactil din clasa sa, cu navigare conectată și include cele mai recente soluții Renault EASY DRIVE.

Dar mai important decât atât, Renault Clio deține, poate, cea mai completă gamă de motoare dintre toate vehiculele de clasă B existente pe piața din România.

În versiunile sale cu motoare termice, Clio propune trei variante alimentat cu benzină – SCe 65 CP, TCe 90 CP (cu două tipuri de cutii de viteză), TCe 140 CP, completate de motorizarea pe GPL – TCe 100 CP GPL.

În plus, Renault Clio E-Tech are în dotare un sistem hibrid care dezvoltă 140 CP și o reacție dinamică excelentă, accelerând de la 80 la 120 km/h în doar 6,9 secunde. Primul Clio hibrid are o baterie de 1,2 kWh (230 V) care permite reducerea semnificativă a consumului de combustibil și a emisiilor de CO2. Vehiculul rulează până la 80% din timp în modul 100% electric în mediul urban.

Cea mai recentă motorizare a modelului Renault Clio este însă, aparent surprinzător, cea diesel Blue dCi 100, cu o capacitate de 1,5 litri, putere maximă de 74 kW la 3750 r/m și cuplu de 260 Nm la 2500 r/m. Noile motoare Blue dCi sunt echipate cu un sistem de reducere catalitică selectivă (SCR) care transformă oxidul de azot (NOx) emis de motoarele Diesel în vapori de apă și azot. Emisiile de CO2 ajung la 109 g/km în ciclu mixt WLTP, cea mai scăzută valoare dintre modelele Clio cu motoare termice.

Te-ar mai putea interesa și
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Grupul de Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă că, la nivel naţional, nu există niciun pat liber la Terapie Intensivă pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate......
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
ING Bank, cea mai dinamică bancă din România în ceea ce privește digitalizarea și una dintre cele mai mari ca număr ...
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de șase ani
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de ...
Un număr de 15.239 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind ...
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Premierul interimar, Florin Cîţu, a afirmat, sâmbătă, că există "foarte mici şanse" ca ratingul de ţară să fie ...