1EUR = 4.7748 RON | Bucureşti 16 º

Companii

Surpriză neplăcută la Craiova: licitaţia pentru 17 tramvaie noi a fost anulată, după ce nu s-a înscris nimeni

Licitaţia pentru achiziţia a 17 tramvaie noi pentru Craiova a fost anulată luni, 10 iunie, după ce nu s-a înscris niciun participant. Asta deşi preţul pentru un tramvai depăşea 2 milioane de euro iar achiziţia era finanţată din fonduri europene.

10 iun, 2019 | | ECONOMICA.net

Deşi mai mulţi producători şi-au arătat interesul pentru piaţa de tramvaie din România, în mod surprinzător niciunul nu a depus ofertă la licitaţia pentru 17 tramvaie noi în Craiova, până la termenul limită de luni, 10 iunie.

"Această procedură a fost anulată automat deoarece la data limită de depunere ofertă nu au existat ofertanţi înscrişi", se explică în platforma de achiziţii publice SICAP.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) lansase pe 18 ianuarie licitaţia pentru achiziţia a 17 tramvaie destinate transportului public din Craiova. Valoarea contractului era estimată la 170 milioane de lei (36 milioane de euro), adică 2,1 milioane de euro/bucata.

Tramvaiele urmau să aibă 25 de metri lungime şi să fie livrate în baza unui acord cadru pe o perioadă de doi ani.

Conform Caietului de Sarcini, garanția funcționării tramvaielor urma să fie de minim 350.000 km sau minim 5 ani (care condiție se îndeplinește prima), de la data punerii în exploatare.

Achiziţia se realiza în conformitate cu protocolul de asociere dintre Municipiul Craiova şi Ministerul Dezvolării Regionale şi Administraţiei Publice şi HCL 335/14.08/2018 a Consiliului Local Craiova. Finanţarea investiţiei era asigurată din fonduri europene, prin Programul Operational Regional – POR.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO