Surse: Papademos este noul premier al Greciei

Lucas Papademos este noul prim ministru al Greciei, potrivit postului de radio grecesc Skai.
Economica.net - mar, 08 nov. 2011, 15:08

Lucas Papademos a fost confirmat ca noul premier al Greciei, în locul lui Georgios Papandreou, potrivit The Telegraph, care citează postul de radio grecesc Skai.

Jurnalista Efthimia Efthimiou a anunţat pe reţeaua de socializare Twitter: „Radio Skai tocmai ai anunţat ca noul prim ministru este Papademos. Aşteptăm anunţul oficial”.

Premierul grec Giorgios Papandreou a cerut demisia membrilor Cabinetului său, pentru a se facilita formarea unui guvern interimar de coaliţie. Papandreou a facut această solicitare în cursul unei şedinţe extraordinare a Consiliului de Miniştri desfăşurată marţi.

Potrivit ministrului Turismului, întregul cabinet şi-a prezentat demisia pentru a-l sprijini pe Papandreou. Noul guvern de uniune naţională va fi format potrivit unui acord la care s-a ajuns între socialiştii din partidul Pasok, aflat la putere şi principalul partid de opoziţie, Noua Democraţie.

După un acord cu liderul formaţiunii de dreapta Noua Democraţie, Antonis Samaras, şi după o serie de negocieri, Papandreou s-a angajat să demisioneze.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori și actualizează schema de sprijin pentru toți consumatorii de......
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie.
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...