Sute de angajați OMV Petrom au protestat în fața sediului principal al companiei din București și a celorlalte sedii din teritoriu (Video)

Sindicatul Național Petrom anunță că sute de angajați ai companiei OMV Petrom au luat cu asalt sediul central Petrom City din București și sediile asset-urilor OMV Petrom din Suplacu de Barcău (Asset 1 Crișana Banat), Pitești (Asset 3 Muntenia Vest), Ploiești (Asset 7 Muntenia), Buzău (Asset Moldova), Craiova (Asset Oltenia), Constanța (Asset 10 Petromar), precum și Rafinăria Petrobrazi, exprimându-și nemulțumirea față de oferta pe care o consideră inadecvată formulată de conducerea firmei în cadrul negocierilor pentru noul Contract Colectiv de Muncă.
Cristian Negrei - mie, 06 dec. 2023, 16:49
Sute de angajați OMV Petrom au protestat în fața sediului principal al companiei din București și a celorlalte sedii din teritoriu (Video)

Protestul a fost organizat între orele 10:00 și 12:00.

Principalele nemulțumiri ale salariaților OMV Petrom includ oferta veniturilor, sub rata inflației, valoarea redusă a tichetului de masă, și scăderea compensațiilor pentru biletele de tratament. Sindicaliștii consideră pur și simplu jignitoare propunerile făcute de OMV Petrom.

Potrivit SNP, protestatarii au subliniat faptul că această ofertă nu reflectă eforturile lor constante și contribuția esențială la consolidarea poziției de lider al companiei în industrie, precum și la profitul de 2,5 miliarde de lei înregistrat în primele nouă luni ale anului 2023.

Sindicatul a transmis în comunicat și câteva dintre declarațiile membrilor de sindicat care au participat la proteste.

”Vreau să trag un semnal de alarmă asupra faptului că ne sunt luate drepturi vechi, cu care noi angajații ne-am obișnuit. Și aici mă refer la biletele de odihnă și tratament. Atâta timp cât compania atentează la dreptul nostru de refacere, nu vom fi de acord cu un contract colectiv de muncă prin care să renunțăm la dreptul nostru câștigat de-a lungul timpului prin negociere; drept care ne este la acest moment atacat de companie!”

”În situația în care inflația din ultimii ani a depășit 22%, amintim doar anul 2022 când compania a avut un profit de 2 miliarde de euro. Nu putem accepta o altă ofertă decât una în care inflația să fie acoperită integral, plus un procent.”

”Suntem determinați să luptăm pentru drepturile noastre și pentru un contract colectiv de muncă echitabil, chiar dacă asta înseamnă să ne facem auziți și să ne solicităm drepturile ieșind în stradă. Avem nevoie să ne fie recunoscute efortul și contribuția adusă la profitul colosal al companiei prin intermediul unei majorări salariale corecte și avantajoase.”

”Cerem o majorare a valorii tichetelor de masă, având în vedere faptul că valoarea acestora este cu mult sub media pe țară. Avem nevoie de o alimentație decentă, care să ne susțină aportul de nutrienți necesar desfășurării activității profesionale.”

”Vreau să subliniez că negocierile reprezintă o prioritate, iar majorarea salarială trebuie să compenseze creșterea nemaiîntâlnită a prețurilor. Avem nevoie de o creștere echitabilă care să reflecte dificultățile economice.”

SNP îndeamnă OMV Petrom să reevalueze oferta salarială și să vizeze un acord echitabil și benefic atât pentru angajații săi, resursa cea mai importantă. Membrii de sindicat vor continua să protesteze și în ziele care vor urma. Pichetarea sediilor Petrom va mai avea loc, potrivit programului anunțat de sindcaliști, în datele de 07, 12, 13, 14, 19, 20.12.2023.

Ce spune Petrom

Compania OMV Petrom a transmis atăzi dimineață un comunicat în care își precizează poziția față de negocierile pe care le poartă cu SNP pentru încheierea contractului colectiv de muncă. Compania susține că renumerația angajaților este la un nivel competitiv pentru industria de petrol și gaze.

Mai jos e publicat integral mesajul OMV Petrom:

”OMV Petrom se află în proces de negociere a Contractului colectiv de muncă, cu sindicatul reprezentativ, Sindicatul Național Petrom.

Menționăm că remunerația angajaților OMV Petrom este la niveluri competitive pentru industria relevantă de petrol și gaze și include bonusuri în cuantum fix și indemnizații, conform Contractului colectiv de muncă, precum și alte beneficii, cum ar fi sistemul privat de asigurări, zile suplimentare de concediu de odihnă, indemnizație de concediu de odihnă, zile libere plătite pentru evenimente speciale, bonusuri legate de performanță, etc.

Vom menține același nivel competitiv al remunerației și pe viitor, intenție pe care am exprimat-o și în cadrul negocierilor pentru Contractul colectiv de muncă. Ne bazăm pe buna-credință a partenerilor noștri de dialog social pentru a finaliza cât mai rapid negocierile, cu rezultate favorabile pentru salariații noștri.”

Despre Sindicatul Național Petrom

Sindicatul National Petrom este o organizație sindicală legal constituită, care reprezintă interesele a aproximativ 24 000 de angajați din cadrul grupului OMV Petrom și din alte societăți comerciale precum Expert Petroleum S.R.L., Expert Petroleum Solutions S.R.L., Mazarine Energy, Dacian Petroleum, GSP Offshore, J.Christof E&P Services S.R.L., J.Christof Consulting S.R.L., Christof MB Well, Bonatti SpA Parma-Sucursala Bucuresti, Dietscon O&M, Dietsmann SRL, Falck Fire Services S.R.L, Kraftanlagen Romania S.R.L., R&R Oil Services SRL și SWS Engineering &Consulting, pentru care negociază și încheie Contracte Colective de Muncă.

Sindicatul Național Petrom este afiliat la F.S.L.I. Petrol-Energie, federație reprezentativă la nivelul sectorului energie, petrol și gaze și minerit energetic.

Sursa foto: Facebook.com/SNPetrom

Citește și:

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...