Sute de braşoveni produc pentru Mercedes şi Porsche. Compania mai angajează

Stabilus România, filiala localã a grupului german Stabilus,lider mondial în producţia de arcuri cu gaz şi amortizoare hidraulice pentru industria auto, este pe ultima sutã de metri cu pregãtirile pentru a da în funcţiune o nouã linie de producţie. Piesele produse la Braşov vor echipa modelele Mercedes X 156 şi Porsche Macan. Compania face angajări.
Economica.net - Dum, 19 ian. 2014, 21:55
Sute de braşoveni produc pentru Mercedes şi Porsche. Compania mai angajează

Producãtorul de amortizoare cu gaz Stabilus România va da în funcţiune, în luna mai a acestui an, o nouã linie de montaj, în cadrul fabricii de la Braşov pe care compania a extins-o anul trecut cu 3.000 de metri pãtraţi. Este vorba despre a doua linie de montaj actuatoare ( un produs electromecanic care închide şi deschide cu ajutorul unei telecomenzi haionul unui autoturiism), pe care o vor folosi pentru a satisface cerearea din partea Mercedes şi Porche. Anul trecut, compania a început sã lucreze şi pentru BMW, producãtorul auto german alãturtându-se astfel Audi, pentru care Stabilus producea deja actuatoare „Aceste actuatoare au înlocuit practic amortizoarele cu gaz pe care le produceam in gama masinilor premium . Suntem printre puţinii producãtori din lume care fac astfel de produse. Avem doar trei competitori”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Cristian Popescu, directorul general al companiei.
„În luna aprilie vom pune în funcţiune a doua linie de montaj actuatoare pentru industria auto. Avem deja contracte cu Audi pentru Audi A6, Audi A7 şi Audi A6 China, iar anul tercut, în martie, am început producţia pentru BMW Seria 5 Gran Turismo de serie. În luna urmãtoare vom intra în „ramp up” (faza de creştere a producţiei n.red) pentru Mercedes X156 şi Porsche Macan”, a mai declarat acesta.Potrivit lui Popescu, compania are noi contracte cu BMW pe care le vor onora în varã-toamnã.

Noi angajãri

Stabilus România a investit anul trecut în jur de 5 milioane de euro pentru extinderea halei de producţie şi a unei magazii, dar a şi angajat peste 100 de persoane.”Anul trecut am ajuns la 525 de angajaţi şi estimãm cã anul acesta, pânã în septembrie, vom mai angaja 100-130 de persoane”, mai spune managerul Stabilius. Potrivit acestuia, majoritatea posturilor disponibile vor fi pentru muncitori. „Este vorba de montatori,în special, dar şi de specialişti electro şi prelucrãtori prin aşchiere”, mai explicã directorul. O parte dintre noii angajaţi vor lucra pe o linie de producţie amortizoare BOL (amorizoare cu gaz care permit blocarea în anumite poziţii folosite la spãtarele scaunelor, aplicatii industriale, dar şi în segmentul auto) relocatã din fabrica Stabilius din Germania.

Afaceri de 237 de milioane de lei

Compania de la Braşov a finalizat anul trecut cu o cifra de afaceri de aproximativ 174 de milioane de lei şi estimeazã pentru anul acesta 237 de milioane de lei. Mare parte din cifra de afaceri este realizatã din produsele folosite pentru scaune de birou, compania având 350 de clienţi pe acest segment. Pe segmentul auto, Stabilus are contracte cu VW group (Audi,Porsche ) , BMW, Mercedes, şi Ford.

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...