1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 6 º

News

Sute turiști români zboară săptămânal către Republica Dominicană. Karpaten Turism a prelungit zborurile până în mai

Statul prea mult în casă i-a determinat pe turiștii români să caute vacanțe exotice. Alte motive care îi fac pe turiști să-și dorească o vacanță la plajă sunt prețurile mai mici și faptul că nu au nevoie de un test PCR pentru a intra în țările respective. 

18 feb, 2021 | | ECONOMICA.net

Românii care vor să schimbe peisajul au de unde alege: Republica Dominicană, Maldive sau Egipt sunt doar câteva dintre destinațiile la mare căutare la Târgul de Turism online se desfășoară în perioada 15 - 21 februarie. 

Foarte căutată este Republica Dominicană. Un plus sunt zborurile directe, fiind vorba mai ales de distanțe lungi. Turiștii nu mai sunt astfel nevoiți să schimbe avioane. Agenția de turism Karpaten a fost nevoită să prelungească zborurile charter pentru vacanțele în Republica Dominicană datorită cererii mari. 

"Am prelungit zborurile directe către Republica Dominicană până în luna mai pentru a acoperi cererea tot mai mare. Peste 300 de turiști zboară săptămânal din România către această destinație, încurajați atât de prețurile foarte bune, cât și de faptul că nu este necesar testul PCR nici la plecare, nici la sosire și nu se impune carantina. Cazurile de COVID 19 sunt mult mai puține raportat la cele din România, de aici și absența restricțiilor, astfel că toată lumea se poate bucura în siguranță de vacanță, fără nicio grijă," a spus Alexandru Mărginean, Director general Karpaten Turism.

Acesta mai spune că și Egiptul este printre cele mai bine vândute destinații în această perioadă, cu până la 10 zboruri programate săptămânal către stațiunile de la Marea Roșie, atât din București, cât și din Iași, Cluj și Timișoara. 

O altă destinație spre care agenția oferă zboruri charter este Kenya. Zborul până acolo durează doar șapte ore și este operat cu o aeronavă de tip Airbus A330-200, care permite zboruri fără escală pe distanțe lungi. O vacanță de 7 nopți la plajă, all inclusive, zbor charter și transferuri incluse începe de la 999 euro/ persoană.  

Chiar dacă insulele Maldive a intrat pe lista țărilor din zona galbenă, charterele sunt rezervate în totalitate pâna la finalul lunii martie, iar orice loc eliberat se ocupă aproape imediat.

"Am avut foarte puține anulări, sub 2-3%, după ce insulele Maldive au intrat pe lista galbenă. Turiștii au așteptat un an pentru a se bucura de o vacanță la plajă și foarte puțini sunt dispuși să renunțe, cu atât mai mult cu cât lista galbenă se actualizează frecvent și e posibil ca situația actuală să se schimbe oricând. Primim în continuare foarte multe solicitări pentru această destinație, grație zborurilor directe și a pachetelor de cazare variate, mult mai accesibile decât în trecut," mai spune Alexandru Mărginean.

Cine nu vrea să plece atât de departe de casă poate alge un sejur în Croația. Prețurile pornesc de la 319 euro/persoană. 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO