1EUR = 4.8280 RON | Bucureşti 18 º

News

Petre Szel, şeful suprem de la SIF Muntenia, pleacă de la şefia firmei după 8 ani

Petre Pavel Szel, preşedintele Consiliului de Administraţie şi directorul general al SAI Muntenia Invest, companie care administrează activele SIF Muntenia (SIF4), pleacă de la conducerea firmei după opt ani de activitate, în locul acestuia fiind numit directorul executiv, Gabriel Filimon.

20 mai, 2013 | Mediafax

Mandatul lui Szel s-a încheiat la finele săptămânii trecute.

SIF Muntenia este administrată de SAI Muntenia Invest, a cărei activitate este supravegheată de Consiliul Reprezentanţilor Acţionarilor, format din 11 membri aleşi în AGA pentru un mandat de patru ani.

Acţionarii SIF Muntenia au ales la finalul lunii aprilie un nou Consiliu al Reprezentanţilor, miza fiind dată de faptul că acesta are dreptul să negocieze contractul cu administratorul SIF Muntenia.

Administratorul SIF Muntenia reprezintă societatea de investiţii financiare în operaţiunile cu titlurile din portofoliul SIF, inclusiv în faţa instanţelor de judecată, şi dispune toate operaţiunile efectuate prin conturile bancare ale SIF.

Totodată, Muntenia Invest negociază şi semnează cu terţii, în numele SIF Muntenia, toate actele şi documentele, inclusiv contractele de prestări servicii, necesare activităţii SIF Muntenia. Adminstratorul reprezintă SIF Muntenia în AGA de la societăţile comerciale din portofoliul SIF, în conformitate cu strategia aprobată de acţionarii societăţii de investiţii financiare.

La jumătatea lunii februarie, SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia au surprins piaţa anunţând intenţia societăţii din Arad de a cumpăra Muntenia Invest, administratorul activelor SIF Muntenia, aflat în conflict cu Consiliul Reprezentanţilor Acţionarilor societăţii ales în luna iulie a anului trecut. Tranzacţia are acordul Grupului Financiar Muntenia, care deţine Muntenia Invest.

Intenţia a fost notificată atât Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, cât şi Consiliul Concurenţei.

Consiliu Reprezentanţilor Acţionarilor ales anul trecut în iulie a fost impus de grupul de investitori "revoluţionari", grupaţi în jurul omului de afaceri Gheorghe Iaciu, grup care deţinea aproape 16,9% din acţiuni.

După ce a preluat atribuţiile, Consiliul Reprezentanţilor Acţionarilor a propus acţionarilor SIF Muntenia revocarea administratorului SAI Muntenia Invest şi tragerea la răspundere a acestuia. O solicitare de convocare AGA cu aceeaşi propunere a fost înaintată şi de Iaciu.

Ulterior, Muntenia Invest a anunţat că nu poate convoca AGA pentru revocarea sa şi alegerea altei societăţi de administrare pentru SIF Muntenia, deoarece cererile de convocare transmise de Iaciu şi Consiliul Reprezentanţilor Acţionarilor nu cuprind şi propuneri pentru viitorul admistrator.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO