1EUR = 4.7669 RON | Bucureşti 16 º

TAG-uri » g » gdpr

Scandalul Cambridge Analytica: Facebook a acceptat să plătească o amendă de 580.000 de euro

Biroul britanic al comisarului pentru informaţii (ICO) a amendat anul trecut Facebook după ce date despre cel puţin 1 milion de utilizatori britanici s-au aflat printre informaţiile strânse de...

30 oct, 2019

Amendă pentru Elefant.ro şi avocatnet.ro pentru încălcarea legii protecţiei datelor cu caracter personal

Conform unor informări publicate pe site-ul Autorităţii, rezultatele unei investigaţii declanşate la operatorul Elefant Online au arătat că acesta a încălcat prevederile legale, prin faptul că nu...

16 oct, 2019

România ocupă locul 2 în topul amenzilor în Europa Centrală şi de Est, aplicate pentru nerespectarea GDPR (Deloitte Legal)

"Cel mai important moment pentru companiile din România după intrarea în vigoare a GDPR a fost cu siguranţă data de 27 iunie 2019, când Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor...

15 iul, 2019

România, pe locul 3 în privinţa numărului de încălcări ale securităţii datelor sesizate autorităţilor naţionale - Deloitte

Conform cercetării, cele mai multe investigaţii şi amenzi legate de încălcările prevederilor GDPR a fost raportat la companiile din industriile reglementate, care au contact direct cu clienţii şi...

08 iul, 2019

Prima amendă în aplicarea GDPR în România. Unicredit Bank, amendată cu 130.000 euro

Autoritatea Națională de Supraveghere a finalizat pe 27 iunie o investigație la operatorul UNICREDIT BANK S.A. și a constatat că acesta a încălcat prevederile art. 25 alin. (1) din Regulamentul...

04 iul, 2019

GDPR, la un an de la intrarea în vigoare: Aproximativ 90.000 de notificări referitoare la încălcări ale securităţii datelor cu caracter personal

"La 25 mai sărbătorim intrarea în vigoare a noilor norme europene în materie de protecţie a datelor, şi anume a Regulamentului general privind protecţia datelor, cunoscut ca GDPR. Aceste norme...

22 mai, 2019

Autoritatea de protecţie a datelor din UE investighează dacă Comisia Europeană şi alte instituţii respectă regulile în acordurile cu Microsoft

Uniunea europeană a adoptat anul trecut Reglementările Generale pentru Protecţia Datelor (GDPR), acordând europenilor un control mai mare asupra informaţiilor online şi autorităţilor dreptul să...

09 apr, 2019

IDC: Cheltuielile cu soluţii de securitate IT din Europa vor creşte cu 8% în acest an, la 27,3 miliarde de euro

Potrivit Ghidului Semianual privind cheltuielile pentru securitate realizat de International Data Corporation (IDC), cheltuielile companiilor europene cu privire la soluțiile de securitate vor...

04 apr, 2019

E-mailurile de tip Spam continuă să existe la şase luni după adoptarea GDPR - studiu

La şase luni după adoptarea noii legi europene în privinţa protejării datelor personale online, reprezentanţii fundaţiei Nesta au anunţat că un sondaj realizat în rândul internauţilor din Marea...

25 noi, 2018

Comisia Europeană: Autorităţile române ar comite un abuz dacă ar folosi GDPR împotriva libertăţii de expresie şi de informare

Jurnaliştii de investigaţie de la RISE Project au anunţat săptămâna trecută că au primit o notificare de la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal...

12 noi, 2018

Startup-ul Sypher, care a dezvoltat o platformă de conformitate GDPR, primeşte o finanţare de 300.000 de euro

Platforma Sypher Suite ajută companiile să își gestioneze eficient și într-o manieră colaborativă procesul de obținere și menținere a conformității cu Regulamentul UE 679/2016 (cunoscut sub...

12 noi, 2018

Cererile de credit cu inscripţia "date restricţionate" în Biroul de Credit sunt refuzate de bancă

Din 25 mai 2018, prin noul regulament european GDPR, privind regimul datelor cu caracter personal, orice debitor înscris ca bun sau rău platnic în Biroul de Credit are dreptul să ceară ştergerea...

21 iun, 2018

Cojocaru (MCSI): România va continua procesul de modernizare a cadrului legal al UE privind protecţia datelor

'ePrivacy este elementul cheie al întregului proces de digitalizare a economiei europene, care urmăreşte să ofere consumatorilor încredere şi securitate pe piaţa unică digitală. România apreciază...

11 iun, 2018

Jianu: Peste 42% dintre IMM-uri nu au adoptat normele privind GDPR

'Instituţiile statului trebuie să fie mai active în informarea mediului de afaceri. Am făcut un sondaj în rândul IMM-urilor iar la întrebarea 'Consideraţi că autorităţile publice competente au...

05 iun, 2018

CERT-RO avertizează asupra e-mailurilor şi mesajelor, după intrarea în vigoare a GDPR

'După intrarea în vigoare a GDPR, utilizatorii sunt inundaţi cu numeroase cereri de acceptare a noilor politici de confidenţialitate şi de obţinere a consimţământului cu privire la procesarea...

30 mai, 2018

Peste 40% dintre companiile din România raportează plăţile întârziate ca pe o piedică în angajarea de nou personal

Conform cercetării, procentul de 41% este aproape de nivelul înregistrat de Marea Britanie, unde 42% dintre companii se confruntă cu aceleaşi dificultăţi. Topul este, însă, condus de Grecia, unde...

30 mai, 2018

Aproape 6 milioane de români cu acces la Internet au cumpărat online cel puţin o dată pe lună, în ultimul an - studiu

În timp ce 53% dintre persoanele care au acces la Internet şi-au achiziţionat online un anumit produs, în ultimele 12 luni cumpărăturile online au devenit mai populare pentru categorii noi de...

29 mai, 2018

Ministrul Comunicaţiilor, despre regulamentul privind protecţia datelor personale: Nu e nimic de speriat

Aflat la Iaşi pentru a lua parte la cea de-a XXVI-a ediţie a Conferinţei Internaţionale 'Public Administration for well-being and growth', eveniment care se desfăşoară la Universitatea Alexandru...

24 mai, 2018

Raport: 20% dintre companiile din România nu au auzit până în prezent de GDPR, deşi a mai rămas doar o zi până la implementare

GDPR a fost conceput de Uniunea Europeană (UE) în scopul protejării datelor personale ale cetăţenilor din statele membre. Implementarea lui este obligatorie pentru toate companiile care...

24 mai, 2018

Regulamentul General privind Protecţia Datelor devine aplicabil în România, începând de vineri

Practic, vorbim despre 'momentul zero' de la care datele de identificare, tranzacţionale, financiare, demografice, de localizare sau alte date personale ale unei persoane fizice, în calitate de...

24 mai, 2018

Te poţi şterge din Biroul de Credit din 25 mai, conform Regulamentului privind prelucrarea datelor personale. Ce urmează pentru tine

Începând cu data de 25 mai, apar câteva noutăți semnificative în materie de protecție a datelor cu caracter personal. Odată cu implementarea Regulamentului general privind protecţia datelor cu...

20 mai, 2018

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO