Taiwanezii de la Acer critică Microsoft pentru că produce propria tabletă

Compania taiwaneză Acer este primul partener important al Microsoft care critică deschis decizia companiei de a produce propria tabletă, subliniind divergenţele tot mai mari dintre dezvoltatorul Windows şi aliaţii săi producători de computere, dar şi schimbările iminente din industria PC-urilor.
Economica.net - mar, 07 aug. 2012, 13:54
Taiwanezii de la Acer critică Microsoft pentru că produce propria tabletă

Al patrulea producător de computere din lume după vânzări, Acer îşi manifestă nemulţumirea faţă de iminenta lansare a tabletei Microsoft Surface, care va intra în concurenţă directă cu produse similare precum Acer Iconia sau HP TouchPad.

JT Wang, preşedinte şi director general al companiei taiwaneze, a declarat pentru Financial Times (FT) că lansarea Surface, programată pentru luna octombrie, va afecta negativ industria PC-urilor.

„Le-am spus celor de la Microsoft să se mai gândească. Gândiţi-vă de două ori. Lansarea tabletei va crea un impact negativ uriaş pentru industrie, iar celelalte companii ar putea avea o reacţie negativă. Nu sunteţi buni la asta, aşa că, vă rog, gândiţi-vă de două ori”, a afirmat Wang, citat de FT.

Comentariile dure ale şefului Acer sunt cu atât mai surprinzătoare ţinând cont de relaţia „de simbioză” dintre Microsoft, producătorii de PC-uri şi Intel, principalul producător de microprocesoare, notează FT.

Sistemul de operare Windows şi procesoarele Intel au format o platformă standardizată pentru producătorii de PC-uri, care s-au putut astfel dezvolta, iar concurenţa dintre companii precum Acer, Dell sau Lenovo a fost în beneficiul consumatorilor, împingând în jos preţurile şi, în consecinţă, crescând popularitatea software-ului Microsoft.

Modelul tradiţional de business din industrie este însă clătinat de explozia smartphone-urilor şi tabletelor, cu Apple şi Samsung în avangardă, care a determinat Microsoft să producă o tabletă proprie în încercarea de a prinde din urmă concurenţa.

Microsoft, care a anunţat în iulie prima pierdere trimestrială de când s-a listat la bursă, va lansa în octombrie, odată cu sistemul de operare Windows 8, tableta Surface, cel mai probabil în concurenţă directă cu iPad-ul produs de Apple.

Compania a recunoscut recent că intrarea în rivalitate cu producătorii de PC-uri ar putea eroda fidelitatea acestora faţă de Windows.

Preşedintele diviziei de PC-uri a Acer, Campbell Kan, a afirmat că în interiorul companiei au loc discuţii privind posibile strategii în caz că Microsoft ar decide să-şi extindă amprenta în zona producţiei de hardware, dincolo de tableta Surface.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...