Taiwanezii de la Acer critică Microsoft pentru că produce propria tabletă

Compania taiwaneză Acer este primul partener important al Microsoft care critică deschis decizia companiei de a produce propria tabletă, subliniind divergenţele tot mai mari dintre dezvoltatorul Windows şi aliaţii săi producători de computere, dar şi schimbările iminente din industria PC-urilor.
Economica.net - mar, 07 aug. 2012, 13:54
Taiwanezii de la Acer critică Microsoft pentru că produce propria tabletă

Al patrulea producător de computere din lume după vânzări, Acer îşi manifestă nemulţumirea faţă de iminenta lansare a tabletei Microsoft Surface, care va intra în concurenţă directă cu produse similare precum Acer Iconia sau HP TouchPad.

JT Wang, preşedinte şi director general al companiei taiwaneze, a declarat pentru Financial Times (FT) că lansarea Surface, programată pentru luna octombrie, va afecta negativ industria PC-urilor.

„Le-am spus celor de la Microsoft să se mai gândească. Gândiţi-vă de două ori. Lansarea tabletei va crea un impact negativ uriaş pentru industrie, iar celelalte companii ar putea avea o reacţie negativă. Nu sunteţi buni la asta, aşa că, vă rog, gândiţi-vă de două ori”, a afirmat Wang, citat de FT.

Comentariile dure ale şefului Acer sunt cu atât mai surprinzătoare ţinând cont de relaţia „de simbioză” dintre Microsoft, producătorii de PC-uri şi Intel, principalul producător de microprocesoare, notează FT.

Sistemul de operare Windows şi procesoarele Intel au format o platformă standardizată pentru producătorii de PC-uri, care s-au putut astfel dezvolta, iar concurenţa dintre companii precum Acer, Dell sau Lenovo a fost în beneficiul consumatorilor, împingând în jos preţurile şi, în consecinţă, crescând popularitatea software-ului Microsoft.

Modelul tradiţional de business din industrie este însă clătinat de explozia smartphone-urilor şi tabletelor, cu Apple şi Samsung în avangardă, care a determinat Microsoft să producă o tabletă proprie în încercarea de a prinde din urmă concurenţa.

Microsoft, care a anunţat în iulie prima pierdere trimestrială de când s-a listat la bursă, va lansa în octombrie, odată cu sistemul de operare Windows 8, tableta Surface, cel mai probabil în concurenţă directă cu iPad-ul produs de Apple.

Compania a recunoscut recent că intrarea în rivalitate cu producătorii de PC-uri ar putea eroda fidelitatea acestora faţă de Windows.

Preşedintele diviziei de PC-uri a Acer, Campbell Kan, a afirmat că în interiorul companiei au loc discuţii privind posibile strategii în caz că Microsoft ar decide să-şi extindă amprenta în zona producţiei de hardware, dincolo de tableta Surface.

Te-ar mai putea interesa și
Șeful CFR Călători, Ovidiu Vizante, a demisionat
Șeful CFR Călători, Ovidiu Vizante, a demisionat
Directorul general al CFR Călători, Ovidiu Vizante (foto), a demisionat din funcţie pe motiv că, în situaţia actuală, generată de instabilitate şi subfinanţare, compania poate urma calea......
Forumul Economic Mondial se va organiza din nou la Davos în 2022
Forumul Economic Mondial se va organiza din nou la Davos în 2022
Următoare ediţie a Forumului Economic Mondial (WEF) va fi organizată din nou la Davos (Elveţia), după ce pandemia i-a ...
Panică pe piețele asiatice din cauza crizei de aprovizionare cu energie din Europa
Panică pe piețele asiatice din cauza crizei de aprovizionare cu energie din Europa
Problemele în aprovizionarea cu energie din Europa au creat panică în rândul cumpărătorilor asiatici de gaze, astfel ...
Banca Mondială a renunţat să mai publice raportul anual „Doing Business”
Banca Mondială a renunţat să mai publice raportul anual „Doing Business”
Banca Mondială a anunţat joi că a decis să înceteze să mai publice raportul "Doing Business", după ce a descoperit ...