Taiwanul anunţă exerciţii de apărare după cele ale Beijingului

Taiwanul va organiza exerciţii militare cu muniţie reală săptămâna aceasta, simulând apărarea insulei împotriva unei invazii chineze, au anunţat luni responsabili locali, citaţi de France Presse, în timp ce Beijingul efectuează noi exerciţii în jurul insulei.
AGERPRES - lun, 08 aug. 2022, 13:35
Taiwanul anunţă exerciţii de apărare după cele ale Beijingului

„Ne vom antrena pentru a contracara atacurile inamice simulate asupra Taiwanului”, a declarat purtătorul de cuvânt al corpului 8 al armatei, Lou Woei-jye.

Forţele insulei se vor antrena pentru a face faţă debarcărilor, marţi şi joi, în regiunea Pingtung din extremitatea sudică, a precizat armata taiwaneză.

Pentru aceste exerciţii vor fi desfăşuraţi câteva sute de soldaţi şi aproximativ 40 de obuziere, potrivit aceleiaşi surse.

Insula democratică şi autonomă trăieşte sub ameninţarea constantă a invaziei Chinei, care îşi consideră vecinul ca parte a teritoriului său ce va fi recuperat într-o zi, cu forţa dacă este necesar, aminteşte AFP.

Sfidând apelurile de a pune capăt mai multor zile de exerciţii militare în jurul insulei autonome, Beijingul a continuat luni exerciţiile comune aeriene şi maritime, în urma unei vizite a preşedintei Camerei Reprezentanţilor SUA, Nancy Pelosi, la Taipei săptămâna trecută.

Lou a spus că exerciţiile din Taiwan erau deja programate şi nu sunt un răspuns la exerciţiile chineze în curs.

Insula organizează în mod regulat exerciţii militare ce simulează o invazie chineză şi luna trecută s-a antrenat să respingă atacuri din mare într-o „operaţiune de interceptare comună”, ca parte a celor mai mari exerciţii anuale ale sale.

În ultimele zile, China a fost acuzată că simulează blocarea şi invazia insulei prin exerciţiile sale, care ar fi trebuit iniţial să se încheie duminică.

Beijingul s-a ridicat împotriva vizitei dnei Pelosi, cel mai înalt responsabil american care s-a dus în Taiwan în ultimii 25 de ani, întrerupând o serie de discuţii şi acorduri de cooperare cu Washingtonul, inclusiv privind schimbările climatice şi apărarea.

Te-ar mai putea interesa și
Șefii diplomațiilor armeană și azeră se vor întâlni duminică la Geneva pentru a purta negocieri de pace
Șefii diplomațiilor armeană și azeră se vor întâlni duminică la Geneva pentru a purta negocieri de pace
Miniştrii de externe ai Armeniei şi Azerbaidjanului, Ararat Mirzoian şi respectiv Ceihun Bairamov, se vor întâlni duminică, 2 octombrie, la Geneva, în Elveţia, a declarat pentru EFE......
Gazprom a tăiat livrările de gaze către compania italiană Eni, din cauza unor probleme de transport pe care le-ar avea în Austria
Gazprom a tăiat livrările de gaze către compania italiană Eni, din cauza unor probleme de transport pe care le-ar avea ...
Gazprom a suspendat total livrările de gaz pentru ziua de sâmbătă către Eni, invocând "imposibilitatea de a transporta ...
Virgil Popescu: Nu permitem ca energia să fie folosită ca armă de șantaj
Virgil Popescu: Nu permitem ca energia să fie folosită ca armă de șantaj
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, afirmă că prin finalizarea interconectorului Grecia - Bulgaria se asigură diversificarea ...
Noile măsuri anti-COVID-19 au intrat de astăzi în vigoare în Germania
Noile măsuri anti-COVID-19 au intrat de astăzi în vigoare în Germania
Noul set de măsuri anti-COVID-19 valabil pentru toamna şi iarna acestui an în Germania a intrat în vigoare sâmbătă, ...