Ţara din care vor veni mai mulţi turişti în România în 2014

27 03. 2014
tel_aviv_48646800

Turiştii care au lăsat cei mai mulţi bani în România în prima jumătate a anului trecut sunt israelienii, potrivit datelor INS. Astfel, un turist din Israel a cheltuit în România în medie 1.000 de euro, plasându-i astfel pe israelieni pe primul loc în clasament, urmaţi de turci, cu 986 de euro şi britanici, cu 707 euro.

Şi vor veni din ce în ce mai mulţi. În urmă cu o săptămână, agenţia de turism Meshek Wings Tours din Israel anunţa că va aduce 3.600 de turişti în Bucureşti, pentru programe tip city break şi alţi 2.800 în Mamaia, în perioada mai-august. Iar pentru asta, a bătut palma pentru cursele charter cu operatorul Blue Air.

CITEŞTE ŞI Bucureştiul, destinaţie de city break pentru 3.600 de turişti israelieni

După ce în aprilie anul trecut guvernul israelian a aprobat acordul comercial cu Uniunea Europeană „Cer deschis” privind traficul aerian, tot mai multe companii low-cost şi-au făcut simtită prezenţa pe piaţă: easyJet, Air Berlin şi Wizz Air.

Wizz Air nu a vrut să piardă startul în această cursă după noi potenţiali pasageri şi a lansat la începutul anului trecut zborurile Budapesta – Tel Aviv. Şi cum era normal, au urmat şi cele din Bucureşti, introduse din luna iunie a anului trecut.

Nu a trecut mult timp, iar în noiembrie 2013, Wizz Air lansa şi zboruri pe ruta Cluj-Napoca – Tel-Aviv . Şi nu doar din aceste două oraşe sunt zboruri directe spre Israel, ci şi din Iaşi. Tarom va inaugura primul zbor pe 31 martie.

„Competiţia e bună. Există cerere pentru noi destinaţii din Israel. Chiar şi cu multe companii low-cost, El Al s-a adaptat la competiţie. Rezultatele financiare publicate recent arată că au avut profit. Pentru moment nu ne gândim să introducem noi rute din România spre Tel Aviv, pentru că nu dispunem de capacitate, dar mărim frecvenţa zborurilor din Bucureşti de la trei, la cinci pe săptămână. Din Bucureşti, am transportat 25.000 de pasageri din iunie 2013″, a declarat pentru ECONOMICA.NET, John Stephneson, executive vice-president Wizz Air.

Potrivit acestuia, gradul de încărcare al aeronavelor este între 80 şi 85%.

Cum reacţionează compania naţională din Israel la giganţii low-cost

Compania naţională israeliană EL AL s-a văzut încolţită de giganţii europeni şi a fost forţată să se adapteze noii pieţe: lansează din 30 martie divizia de low-cost: UP. Pentru început, zborurile în regim low-cost ale EL AL vor fi efectuate doar spre cinci destinaţii, însă Bucureştiul nu se află printre ele: Berlin, Budapesta, Kiev, Praga şi Larnaca.

CITEŞTE ŞI Mamutul de la Antipa, mămăliga şi mocăniţa – Clip pentru atragerea străinilor