În Malta, toţi copiii învaţă obligatoriu o limbă străină de la 5 ani

22 09. 2012
copii_elevi_scoala_clasa_14920900_66525100

Informaţiile apar în raportul Key Data on Teaching Languages at School in Europe 2012 care analizează predarea limbilor în 32 de țări europene participante la studiu. Datele provin din următoarele patru surse: Eurydice, Eurostat, studiul european privind competențele lingvistice și studiul internațional PISA (Programme for International Student Assessment).

Pentru limpiditate, precizăm că datele pe care le vom prezenta au rezultat în urma analizei la nivel european a vârstei de la care toţi copiii învaţă ca disciplină obligatorie o limbă străină, dacă participă la o formă de învăţământ, inclusiv preşcolar.

În comunitatea germană din Belgia, învăţarea unei limbi străine e obligatorie încă de la 3 ani, dacă îţi înrolezi copilul într-o formă de educaţie preşcolară.
Toţi copiii din Malta încep să înveţe obligatoriu o limbă străină la 5 ani, dacă participă la o formă de educaţie preşcolară.
Din septembrie 2011, toţi copiii din Cipru care au minimum 6 ani învaţă obligatoriu limba engleză, dacă sunt înrolaţi într-o formă de educaţie (inclusiv preşcolară). Şi copiii din Spania, Italia, Luxemburg, Austria, Norvegia, Croaţia învaţă obligatoriu de la 6 ani o limbă străină la şcoală.

În Marea Britanie şi Irlanda, copiii învaţă obligatoriu o limbă străină de la 11 ani.

În Germania, abia la 8-10 ani e obligatoriu pentru elevi să înveţe o limbă străină.
Copiii din România învaţă obligatoriu la şcoală o limbă străină de la 8 ani, arată studiul. Tot de la această vârstă e obligatorie învăţarea unei limbi străine şi în comunitatea franceză din Belgia, în Bulgaria, Cehia, Grecia, Lituania şi Slovacia.
Danemarca, Letonia, Ungaria, Slovenia, Turcia (inclusă şi ea în studiu) şi Islanda sunt statele în care toţi copiii care merg la şcoală învaţă obligatoriu o limbă străină de la 9 ani.
Irlanda şi Marea Britanie impun obligativitatea învăţării unei limbi străine abia de la 11 ani.