Ţara în care trebuie să mergi în vacanţă dacă ai sub 26 de ani

E o ţară mică, cam cât cinci judeţe din România. Tansportul feroviar este bine pus la punct, iar turiştii care optează pentru o vacanţă aici pot vizita mai multe oraşe.
Andrada Ghira - sâm, 16 mart. 2013, 21:45
Ţara în care trebuie să mergi în vacanţă dacă ai sub 26 de ani

Dacă vreţi o vacanţă în care să luaţi la pas mai multe oraşe, dar nu aveți mașină, Belgia ar trebui să fie în capul listei. În special pentru tinerii sub 26 de ani, care pot cumpăra cu 50 de euro un tichet cu 10 călătorii valabile pe teritoriul ţării. Asta înseamnă cinci călătorii dus-întors şi poate fi folosit de mai multe persoane. Go Pass 10, cum este numit, îl puteţi cumpăra de la gară. Spre comparaţie, un costul unui bilet standard, pentru o singură călătorie, costă aproape 14 euro.

Dacă alegeţi cazarea în Bruges, pentru că e mai ieftină decât în Bruxelles, puteţi să vă stabiliţi excursii de o zi spre capitală, dar şi spre oraşele Ghent şi Antwerp. Puteţi da şi o fugă pe litoralul de la Marea Nordului, în localitatea Oostende. Nu vă faceţi griji în ceea ce priveşte orarul: există trenuri care circulă frecvent spre oraşele mai sus menţionate, şi nu numai. 

Bine de ştiut: dacă alegeţi zborul cu o companie aeriană low-cost, aceasta aterizează pe aeroportul din Charleroi. De acolo, luaţi cursele spre oraş, care opresc chiar la gară. De acolo trebuie să luaţi trenul spre staţia Buxelles Midi, unde veţi schimba spre Bruges, în câteva minute. Pe tichetul Go Pass 10 va trebui să completaţi doar o călătorie: Charleroi – Bruges.

Cazarea în Bruges, costă 374 de euro/ şase nopţi pentru două persoane la hotelul Ibis, din apropierea gării şi la 20 de minute de centrul oraşului. Dacă alegeţi cazarea în centrul oraşului, preţurile pot ajunge la 500 de euro/şase nopţi/două persoane. Perioada luată în calcul este 1-7 iulie 2013.

     Pe lângă plimbările pe străzile oraşului, fie pe jos, fie cu trăsura, sau cele cu barca pe canalele oraşului şi intrările la muzee, nu trebuie să rataţi Madonna din Bruges, sculpură din marmură realizată de Michelangelo şi care se află în Biserică Sf. Maria sau o vizită la fabrica de bere De Haalve Maan.

     Pentru a vedea oraşul de la înălţime, va trebui să urcaţi cele 366 de trepte ale turnului-clopotniţă din piaţa centrală, sau puteţi opta pentru zborul cu balonul. Zecile de magazine cu ciocolată vă vor face cu ochiul, nu le evitaţi! Cât despre preţurile la mâncare, acestea sunt similare cu ele din alte oraşe europene, iar cu 20 de euro/persoană se poate servi un prânz copios la un restaurant chiar în piaţa centrală. În plus, la restaurante sau pub-uri puteţi încerca diferitele tipuri de bere belgiană.


Casa lui Rubens, Muzeul Diamantelor şi cea mai frumoasă gară în Antwerp

  Călătoria cu trenul spre Antwerp durează în jur de o oră. Oraşul se poate lăuda cu una dintre cele mai frumoase gări din Europa. De asemenea, aici se poate vizita casa în care a locuit celebrul pictor Peter Paul Rubes, Muzeul Diamantelor sau grădina zoologică, ultimele două aflându-se în apropierea gării. Nu rataţi o plimbare în „triunghiul de aur”, una dintre cele mai frumoase zone, cu case construite în stilul art nouveau (foto dreapta), delimitată de străzile Cogels Osylei, Waterloo şi Transvaal. În plus, în centrul vechi al oraşului veţi da peste micile străduţe unde odinioară îşi duceau traiul oamenii săraci. Locul lor a fost luat acum de mici hoteluri şi restaurante cu terase.

  Ce puteţi face şi vedea în Ghent

           La nici o jumătate de oră de mers cu trenul din Bruges, ajungeţi în Ghent. Nu trebuie ratat Castelul Conţilor, o fortăreaţă impunătoare, construită în 1177 de către Philip de Alsacia şi reabilitată şi Catedrala Sf. Bavo, unde veţi putea admira Polipticul Mielului Mistic, creaţie a fraţilor van Eyck.

           La fel ca în Bruges, dacă doriţi să vedeţi oraşul  de sus, urcaţi în turnul clopotniţă. În plus, mai puteţi vizita Design museum (foto stânga), unde sunt expuse piese vechi, dar şi creaţii noi. Dacă sunteţi pasionaţi de istorie, atunci nu trebuie să rataţi nici vechea mănăstire Bavo, cea mai veche clădire din oraş, datând din secolul al VII-lea. Aceasta poate fi vizitată doar în zilele de duminică.

La plajă la Oostende

La câteva minute de mers cu trenul din Bruges, se află cel mai mare oraş de pe coasta belgiană: portul Oostende.

Cei care vor să viziteze oraşul pot vedea catedrala Sf. Petru şi Paul, construită în stil gotic, muzeul de arte moderne sau muzeul deschis în cinstea pictorului James Ensor. Dar cel mai plăcut mod de a petrece o zi la Oostende este la plajă. 


Bruxelles

Nu în ultimul rând, puteți face o excursie de o zi și la Bruxelles. Dacă vreți să vedeți sutele de statui Manneken-Pis, îmbrăcate în costume din toate colțurile lumii, chiar și într-un ciobănaș din România, atunci intrați la muzeu Orașului Bruxelles, care se află în Piața Centrală (Grote Markt).

Iar dacă vreți să continuați cu vizitarea muzeelor, puteți alege între Muzeul de Arte Frumoase Maggrite, Muzeul Benzilor Desenate, Muzeul Figurinelor, Muzeul de Istorie, Muzeul Instrumentelor Muzicale, Muzeul de Istorie Militară sau Atomul și parcul cu mini-Europa. Dar dacă vremea e bună și vă plac plimbările, atunci alegeți străduțele cu terase și numeroase magazine de antichități.

 

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...