Ţărăniştii au format „Alianţa Calea Dreaptă”

CNC al PNŢCD a aprobat "Alianţa Calea Dreaptă", formată de PNŢCD cu Asociaţia "21 Decembrie 1989", iar partidul este în tratative avansate cu câteva asociaţii monarhiste, cu Alianţa Civică, AFDPR pentru ca acestea să intre în alianţă.
Economica.net - sâm, 05 nov. 2011, 15:45

PNŢCD şi Asociaţia „21 decembrie 1989” s-au asociat, sâmbătă, în „Alianţa Calea Dreaptă”, însă încercarea de reconciliere în interiorul partidului a eşuat, conform liderului formaţiunii, Victor Ciorbea.

Ciorbea a spus, la o conferinţă de presă, că a convocat şedinţa Comitetului Naţional de Coordoanre al PNŢCD pentru a reconcilia grupările din partid, pentru a finaliza pe cale paşnică toate procesele care sunt pe rol de trei ani şi a propus cooptarea în structurile de conducere a celor care conduc aceste grupări.

„Din păcate nu am reuşit să ne atingem scopul(…) Aurelian Pavelescu, bine că a venit măcar, a transmis mesajul de anul trecut. A venit doar cu doi-trei oameni, a luat cuvântul şi a venit doar să vă dea dumneavoastră o declaraţie la intrare. Alt scop nu a avut”, a declarat Ciorbea.

El a adăugat că Pavelescu dorea să întârzie participarea PNŢCD la alegerile parlamentare, propunând alegeri în filiale şi, apoi, în câţiva ani, un congres.

Victor Ciorbea a mai spus că, în aceste condiţii, PNŢCD „va lupta la tribunal, unde miercuri este o zi decisivă”.

El a anunţat că CNC a aprobat „Alianţa Calea Dreaptă”, formată de PNŢCD cu Asociaţia „21 Decembrie 1989”, iar partidul este în tratative avansate cu câteva asociaţii monarhiste, cu Alianţa Civică, AFDPR pentru ca acestea să intre în alianţă.

Ciorbea a precizat că nu intenţionează o colaborare cu PDL, proiectul PNŢCD fiind „Calea Dreaptă”.

Liderul unei grupări din PNŢCD, Aurelian Pavelescu a părăsit, sâmbătă, şedinţa CNC al PNŢCD, declarând că acesta este „o întâlnire nestatutară” şi „un bluf”.

Pavelescu a precizat că a propus ca, în cel mult o lună, să se organizeze alegeri în filialele partidului, urmate de un congres, întrunire care „nu este un grup de oameni adunat de pe stradă, ci de reprezentanţi ai filialelor”.

Liderul ţărănist a susţinut că Gheorghe Ciuhandu, cel care conduce şedinţa CNC de sâmbătă, a refuzat să pună în dezbatere propunerile sale, motiv pentru care a părăsit întrunirea. El a adăugat că preşedintele ţărănist, Victor Ciorbea, care a avut iniţiativa convocării CNC, a organizat acţiunea „pentru el şi pentru funcţia de preşedinte de partid” şi dacă deciziile care se vor lua vor fi „radicale” se va accentua sciziunea din partid.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Telefoanele mobile, cea mai cumpărată categorie de produse prin credit, în 2021 – analiză
Telefoanele mobile, cea mai cumpărată categorie de produse prin credit, în 2021 – analiză
Cea mai cumpărată categorie de produse în 2021, prin credit, a fost reprezentată de cea a telefoanelor mobile, cu peste ...
Prima tranşă de vaccinuri pediatrice soseşte în ţară – 114.000 doze de vaccin de la compania Pfizer BioNTech ajung marţi în România 
Prima tranşă de vaccinuri pediatrice soseşte în ţară – 114.000 doze de vaccin de la compania Pfizer BioNTech ...
Comitetul de coordonare a vaccinării anunţă că 114.000 doze de vaccin de la compania Pfizer BioNTech vor ajunge marţi ...
NATO trimite avioane şi nave pentru a întări apărarea în Europa de Est
NATO trimite avioane şi nave pentru a întări apărarea în Europa de Est
 Ţările NATO au plasat forţe în aşteptare şi au trimis nave şi avioane de luptă pentru a întări apărarea în ...