1EUR = 4.7800 RON | Bucureşti 10 º

Companii

Tăriceanu: Există disponibilitate pentru ajustări la Ordonanţa 114 în cursul dezbaterilor parlamentare

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat miercuri, în finalul întrevederii cu reprezentanţii Centrului Român al Energiei, că există disponibilitate atât la Senat, cât şi la Camera Deputaţilor pentru ca în cursul dezbaterilor la Ordonanţa 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare să se facă ajustări pentru evitarea efectelor adverse. 

13 feb, 2019 | Agerpres

"Ordonanţa 114 urmează să intre în dezbatere la Senat. Există disponibilitate şi la Senat, şi la Cameră ca în cursul dezbaterilor operatorii economici să fie invitaţi, ascultaţi, pentru a face ajustări, dacă e nevoie, pe această ordonanţă, în aşa fel încât să evităm anumite efecte adverse, colaterale", a afirmat el la Palatul Parlamentului.

Tăriceanu a mai spus că deşi "din punct de vedere social Ordonanţa 114 a fost foarte bine primită", deoarece a limitat preţul gazelor naturale pentru consumatorii casnici, trebuie avute şi în vedere şi o serie de "efecte adiacente" semnalate de operatorii economici. În acest sens, a precizat că în urma discuţiilor pe care le-a avut cu prim-ministrul Viorica Dăncilă despre taxa de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din energie, a reieşit că este posibil să se renunţe la ea.

"Am avut o discuţie pe acest subiect şi cu doamna prim-ministru şi am hotărât să eliminăm această taxă de 2% pe cifra de afaceri a acestor societăţi, pentru că această taxă ar putea să afecteze negativ cifra de afaceri, prin diminuarea investiţiilor viitoare. Diminuează profitabilitatea, apetitul pentru investiţii noi, retehnologizare, eficientizare", a adăugat el.

Preşedintele Senatului a menţionat că în cadrul întrevederii cu reprezentanţii Centrului Român al Energiei a fost avansată şi posibilitatea subvenţionării gazului doar pentru familiile vulnerabile.

"Anumite companii care au înţeles preocuparea firească, naturală, a autorităţilor, a statului, a Guvernului pentru protejarea consumatorilor vulnerabili au propus ca să analizăm şi alte soluţii care să ducă la protecţia, într-adevăr, nu a tuturor consumatorilor casnici. Am să vă spun, nearătând cu degetul către altcineva, la veniturile pe care le am în calitate de preşedinte al Senatului, chiar nu cred că este necesar - ca să nu spun aproape imoral - să primesc gaz la preţ subvenţionat. Sunt numeroase gospodării în România care au nevoie de acest ajutor şi către care trebuie să fie îndreptat, fără ca acest lucru să afecteze într-o măsură excesivă profitabilitatea companiilor", a susţinut şeful Senatului.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO