Tarom a comandat cinci aeronave Boeing 737 MAX 8, în valoare de 586 milioane dolari

Compania naţională Tarom a comandat cinci avioane Boeing 737 MAX 8, iar la preţul de listă, valoarea comenzii este de 586 milioane de dolari. 
Andrada Ghira - lun, 16 iul. 2018, 11:45
Tarom a comandat cinci aeronave Boeing 737 MAX 8, în valoare de 586 milioane dolari

UPDATE 16.35 Ministrul Transporturilor, Lucian Șova a participat, luni 16 iulie a.c., la Londra, la ceremonia de semnare a contractului prin care Tarom achiziționează cinci aeronave Boeing 737-MAX 8, a anunţat instituţia. Aparatele vor fi livrate până în anul 2023, dar între timp va continua înnoirea flotei Tarom. Din acest contract fac parte şi cele două modele 737-800 NG închiriate la începutul lunii iunie. 

„Acesta este un moment interesant pentru Tarom, deoarece ne înnoim flota şi construim parteneriate puternice de care vor beneficia toţi pasagerii noştri”, spune Werner Wolff, directorul general al Tarom. „Avioanele 737 MAX vor oferi clienţilor noştri performanţe excepţionale, fiabilitate şi eficienţă şi ne vor permite să deschidem noi pieţe. Acesta reprezintă o adevărată declaraţie de schimbare pentru Tarom”, mai spune directorul companiei. 

Avioanele 737 MAX sunt cele mai vândute din istoria Boeing, cu peste 4.600 de comenzi către 100 de clienţi la nivel global.  

Tarom va fi a doua companie aeriană românească ce va avea în flotă avioane 737 MAX 8. Blue Air a plasat anul trecut o comandă fermă pentru achiziţia a şase modele 737 MAX 8, cu posibilitatea de a mai cumpăra două. Blue Air va primi în flotă avioanele noi 737 MAX 8 între mijlocului anului 2019 şi primul trimestru din 2021.

Modelul 737 MAX 8 are o capacitate cuprinsă între 162 şi 178 de locuri, la ambele clase, şi poate ajunge la un maximum de 210 locuri. Distanţa pe care poate zbura acest model este de 6.570 km. Avioanele sunt dotate cu cele mai noi motoare LEAP-1B de la CFM International. 

Pe lângă achiziţie, Tarom va achiziţiona şi un program de aterizare de la Boeing Global Services, dar şi o soluţie online de management a documentaţiei tehnice care va fi solosită pentru întreţinerea modelelor 737 NG, pentru efectuarea şi înregistrarea într-un mod eficient a reparaţiilor.

„Suntem încântaţi că Tarom se alătură familiei 737 MAX, pe măsură ce îşi măreşte flota şi extinde reţeaua”, spune Ihssane Mounir, senior vice president Commercial Sales & Marketing din cadrul Boeing. „Când achiziţia este combinată cu suportul echipei Boeing Global Services, avioanele MAX 8 vor permite Tarom să ofere o experienţă consistentă şi excepţională pasagerilor, în timp ce maximizează veniturile potenţiale la cel mai bun cost per loc din industrie”, mai spune oficialul Boeing.

Anul acesta, Tarom a închiriat de la Boeing două avioane 737-800, vechi de cinci ani şi care au aparţinut operatorului Malaysia Airlines. În plus, Tarom a anunţat la începutul acestei luni că va închiria în regim de dry lease cel mult 13 avioane de tip „regional jet”. 

Te-ar mai putea interesa și
Drulă promite că în acest an se va putea circula pe toată Autostrada A10
Drulă promite că în acest an se va putea circula pe toată Autostrada A10
Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a anunţat vineri că în acest an întreaga Autostrada A10 (Sebeş-Turda) va fi dată în circulație, după ce a primit asigurări de la constructorului......
Pandemia a dus la o explozie a cererii de avioane private
Pandemia a dus la o explozie a cererii de avioane private
Pandemia de coronavirus a creat o cerere mare pentru călătorii şi o creștere a sumelor de bani nefolosiţi în buzunarele ...
Recomandarea privind Procedura de Deficit Excesiv în cazul României, adoptată în cadrul ECOFIN
Recomandarea privind Procedura de Deficit Excesiv în cazul României, adoptată în cadrul ECOFIN
Recomandarea privind Procedura de Deficit Excesiv în cazul României a fost adoptată vineri, în cadrul Reuniunii Consiliului ...
Uniunea Europeană a ridicat interdicția impusă împotriva a opt bănci de a participa la emisiunile sale de obligațiuni
Uniunea Europeană a ridicat interdicția impusă împotriva a opt bănci de a participa la emisiunile sale de obligațiuni
Opt bănci care până acum au fost excluse de la participarea la emisiunile de obligaţiuni sindicalizate, care finanţează ...