Tarom are noi membri în conducere: O fostă jurnalistă TV, ajunsă consilier al ministrului Cuc, şi doi directori din Ministerul Transporturilor

Consiliul de Administraţie al Tarom are noi membri. Andrei Dragoş, Valentin Iordache şi Radu Francis Florescu au fost înlocuiţi de oameni apropiaţi ai ministrului Transporturilor: Dragoş Vasile Pelmuş, Ion Laurenţiu Voicu şi Adriana Ionescu.
Andrada Ghira - mar, 15 aug. 2017, 05:14
Tarom are noi membri în conducere: O fostă jurnalistă TV, ajunsă consilier al ministrului Cuc, şi doi directori din Ministerul Transporturilor

Acţionarii companiei naţionale Tarom au decis în luna iunie a acestui an înlocuirea a trei membri ai Consiliului de Administraţie. Contractele de mandat ale lui Andrei Dragoş, Valentin Iordache şi Radu Francis Florescu au încetat, iar în locul lor au fost numiţi noi membri. 

În plus, şi remuneraţia lunară brută a fost majorată, de la 5.259 de lei, la 6.111 lei. 

Andrei Dragoş este singurul dintre membri CA ai Tarom care s-a abţinut într-o sedinţă din luna mai a acestui an în a prelungi mandatul cu două luni al directorului general, Eugen Davidoiu, numit la conducerea companiei la începutul lunii februarie. Mandatul lui Davidoiu urma să înceteze la începutul lunii august. 

ECONOMICA.NET a mai relatat despre schimbările din CA de la începutul acestui an, atunci când o pensionară, un absolvent de Spiru Haret şi un agent de vânzări Orange au ajuns membri într-una dintre companiile de stat transformate în cuib de nepotism. 

Ce îi recomandă pe noii administratori ai Tarom 

Dragoş Vasile Pelmuş, 38 de ani, din Giurgiu, este noul vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie. Acesta este secretar general adjunct în cadrul Ministerului Transporturilor din aprilie 2017. Înainte de a ajunge la Ministerul Transporturilor, acesta a ocupat funcţia de director executiv al corpului de control al Primăriei sectorului 4, pentru mai puţin de un an, a mai lucrat la ANAF, a fost consilier al preşedintelui Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici (2012-2014), şef birou la Garda Naţională de Mediu (2010-2012) şi ofiţer de ordine publică (2004-2010) în cadrul MAI. Pentru o scurtă perioadă, 2002-2003, Pelmuş a fost economist în cadrul Terra SA. 

Pelmuş a absolvit Facultatea de Management din cadrul ASE (1998-2002), iar în perioada 2006-2011 a absolvit Facultatea de Drept Spiru Haret. Noul vicepreşedinte al CA Tarom are şi un master în managementul informaţiilor obţinut la Universitatea Valahia din Târgovişte. 

Ceilalţi doi mebri sunt Ion Laurenţiu Voicu şi Adriana Ionescu. 

Ion Laurenţiu Voicu, 40 ani, este din iunie 2016 directorul Direcţiei de Comunicare, Relaţia cu Patronatele, Sindicatele şi Organizaţiile Neguvernamentale din cadrul Ministerului Transporturilor. În periaoda 2014-2016 a fost consilier personal al preşedintelui Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului. În perioada 2006-2014 a ocupat mai multe posturi în cadrul Ministerului Transporturilor. 

A absolvit facultatea de drept Nicoale Titulescu şi are şi o diplomă de master în drept comunicar şi instituţii comunitare. 

Adriana Ionescu, 38 ani, este al treilea nume nou din componenţa CA Tarom. Ionescu a fost şeful secţiei politic din cadrul România TV şi realizator la Realitatea TV. Din 2016 este consilier parlamentar şi consilier personal al ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan. Din mai 2017, este consilierul personal al ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc. 

Consiliul de Administraţie este cel care numeşte directorii companiei, stabileşte direcţiile de activitate şi dezvoltare, supraveghează directorii şi pregăteşte raportul anual. 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Foxconn a prezentat trei prototipuri de vehicule electrice
Foxconn a prezentat trei prototipuri de vehicule electrice
Grupul taiwanez Foxconn, compania care asamblează telefoanele iPhone, a dezvăluit luni primele sale trei prototipuri de ...
Ritmul de creştere a economiei chineze a încetinit la 4,9% în trimestrul al treilea
Ritmul de creştere a economiei chineze a încetinit la 4,9% în trimestrul al treilea
Economia chineză a înregistrat, în perioada iulie-septembrie 2021, cel mai lent ritm de creştere din ultimele 12 luni, ...
APIA demarează plata în avans pentru fermierii care au depus Cereri unice de plată în anul 2021
APIA demarează plata în avans pentru fermierii care au depus Cereri unice de plată în anul 2021
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) va demara, începând de luni, Campania de plată în avans ...