Tarom are un nou director general. Este fostul preşedinte ANRE, Dan Iulius Plaveti

Compania aeriana Tarom are, temporar, un nou director general. Dan Iulius Plaveti, fost preşedinte al ANRE, îl înlocuieşte astfel pe Christian Heinzmann, demis în martie 2016. Plaveti va sta la conducerea Tarom 4-6 luni până la finalizarea procesului de selecţie a unui nou manager, conform legii.
Economica.net - sâm, 06 aug. 2016, 09:12
Tarom are un nou director general. Este fostul preşedinte ANRE, Dan Iulius Plaveti

Consiliul de Administraţie al Tarom a decis ca Dan Plaveti să preia temporar atribuţiile de director general al companiei, iar Gabriel Stoe să revină ca director financiar, se arată într-un comunicat de presă al companiei remis, sâmbătă, AGERPRES.

Gabriel Stoe fusese director interimar după demiterea lui Christian Heinzmann, în martie 2016.

„Consiliul de Administraţie apreciază activitatea şi îi mulţumeşte lui Gabriel Stoe pentru eforturile de a redresa compania şi de a consolida echipa executivă. Selecţia unui director general al Tarom, în conformitate cu prevederile Legii 111/2016, este un proces estimat să mai dureze 4-6 luni. Între timp, Consiliul de Administraţie doreşte să lucreze în continuare în strânsă legătură cu echipa executivă şi a decis ca Dan Plaveti să preia temporar atribuţiile de Director General, începând din 5 august 2016 şi până la încheierea procesului de selecţie. Dan Plaveti este membru în Consiliul de Administraţie al Tarom. Are experienţă managerială în companii private şi de stat şi cunoştinţe solide în domeniul aviaţiei, fiind absolvent al Facultăţii de Aeronave”, menţionează sursa citată.

Noul şef de la TAROM a fost anul trecut preşedintele Consiliului de Administraţie al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB). Totodată, în martie 2015 a fost numit administrator la CFR Călători.

Consiliul de Administraţie al Tarom a decis la 21 martie revocarea lui Christian Heinzmann din funcţia de director general şi din cea de accountable manager al companiei şi a lui Tiberiu Ţiclea din funcţia de director administrativ. Decizia a fost motivată prin neîndeplinirea unor măsuri prevăzute în contractul de mandat sau în planul de administrare al companiei, susţin acţionarii.

Citeşte şi Şeful de la Tarom îndrăzneşte şi vede profit pentru Tarom anul acesta, după plecarea managerului privat Heinzmann

Cine este Plaveti

Dan Iulius Plaveti s-a născut la 29 martie 1969, a urmat cursurile Liceului Fraţii Buzeşti din Craiova şi a studiat la Facultatea de Aeronave din cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti, obţinând diploma de inginer aeronave, specializarea echipamente de bord şi navigaţie aeriană.

A ocupat funcţiile de: membru al Comitetului de Marketing în Reţeaua GM România (2006-2009); membru în Consiliul de Franchise, Reţeaua GM România (2008-2009); director de vânzări şi marketing în cadrul German Top Trading SRL (mart. 2002- ian. 2008); director general al German Top Trading SRL (2008-2009).

A fost vicepreşedinte (mart. 2009- iun. 2010) şi apoi preşedinte (iun. 2010 – iun. 2012) al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei.

În 2013, a lucrat ca administrator al German Top Trading SRL.

Între anii 2014 şi 2015, a fost membru CA în Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti SA. În 2015, a fost numit membru CA la CFR Călători SA

Tarom, o companie cu pierderi de 6,1 milioane de euro

Compania Tarom are o flotă de 23 de avioane formată din trei mărci diferite, Airbus, ATR şi Boeing, cu o medie de vârstă de peste 15 ani, situaţie care măreşte semnificativ costurile de întreţinere şi operare. Gradul mediu de încărcare al aeronavelor Tarom a fost anul trecut de circa 68%.

Tarom a încheiat anul 2015 cu o pierdere netă de 27,4 milioane de lei (6,1 milioane euro), în scădere faţă de pierderea raportată în 2014 de 25 de milioane de euro, arată datele raportate de companie la Ministerul Finanţelor.

Ţinta companiei era să treacă pe profit încă de anul trecut. Planul de management, aprobat în 2013 sub comanda managerului privat Christian Heinzmann, arăta că Tarom urma să înregistreze un profit de 92 milioane de lei.

De asemenea, Tarom a raportat pentru 2015 o cifră de afaceri de 1,136 miliarde lei (256 milioane euro), în uşoară scădere faţă de 2014, când afacerile operatorului au fost de 1,138 miliarde lei (257,6 milioane euro).

Numărul angajaţilor s-a redus de la 1.969 la sfârşitul lui 2014 la 1.880 la sfârşitul lui 2015.

Datoriile Tarom la sfârşitul anului trecut au depăşit 228,7 milioane lei (50 milioane euro), în scădere faţă de cele din 2014 (când se ridicau 250,7 milioane lei).

Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM a fost înfiinţată în 1954. Aceasta îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Din iunie 2010 este membră a Alianţei SkyTeam, din 1993 membră a Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA,) iar din 2000 este membră a Asociaţiei Companiilor Aeriene Europene (AEA).

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...